Αλέξη, όχι άλλον Καμμένο ή σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση

Αλέξη, όχι άλλον Καμμένο ή σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση

@Είναι σωστό. Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τον αριθμό των μελών της, αλλά από την απόδοση του έργου της. Κι όπως δήλωσαν μ’ ένα στόμα και μια φωνή όλοι οι νέοι εκπρόσωποί της, «από σήμερα κιόλας σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά».

@Όμως, αν είναι έτσι, γιατί μας πιπιλάγανε τα αφτιά το προηγούμενο σχήμα για ολιγομελή και ευέλικτα σχήματα; Για ένα νέο κυβερνητικό αέρα; Εδώ σας θέλω!

@Εκείνο που μας προξένησε αλγεινή εντύπωση στο άκουσμα της νέας κυβέρνησης είναι το όνομα του Δημήτρη Καμμένου. Ο κύριος βουλευτής είναι το ένα από τα πέντε στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που μπαίνουν στην κυβέρνηση Έχει έντονη δραστηριότητα στα social media, όπου είναι γνωστός και ως «πόρτα πόρτα», με αναρτήσεις οι οποίες βρίθουν ρατσιστικών, ομοφοβικών και αντισημιτικών σχολίων.
«Είμαι της τάξεως και της ηθικής. Το αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο δε θα περάσει. Μπορείς να με ξεφορτωθείς;» γράφει σε ένα από τα σχόλιά του.
«Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν έβγαλε ανακοίνωση ή δεν παρενέβη δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά στη Βουλή; Άφαντοι…» ένα δεύτερο tweet χαρακτηριστικό της «δραστηριότητάς» του.
«Ο Κουβέλης είναι Έλληνας; Οι Εβραίοι είναι πρώτα Εβραίοι και μετά κάτι άλλο» σχολιάζει σε κάποιο άλλο ποστ. «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 Εβραίων που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους, εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί».
Αξέχαστη είναι παράλληλα η πρόσφατη ιστορία με την παραποιημένη φωτογραφία του στρατοπέδου θανάτου του Άουσβιτς, στην οποία έχει αντικαταστήσει το ναζιστικό σύνθημα «Η εργασία απελευθερώνει» με το «Μένουμε Ευρώπη». Η φωτογραφία είχε προκαλέσει την αντίδραση ακόμη και του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ενώ εκείνος έδωσε εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι ήθελε να υποδηλώσει «αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα του ελληνικού λαού».
Τα παραπάνω έφεραν θύελλα αντιδράσεων στα social media αμέσως με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

@Το άλλο, σοβαρότερο, ερώτημα που θέτει η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, είναι τι ακριβώς πολιτική θα ακολουθήσει και αν μπορεί να σταθεί στο ύψος των πολύ κρίσιμων περιστάσεων. Υποτίθεται ότι για να αντισταθμιστεί το μνημόνιο, θα έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σοβαρές τομές στους τομείς όπου οι προηγούμενες, μεταπολιτευτικές, κυβερνήσεις και τα κόμματα του «παλιού» τα έκαναν θάλασσα.

@Πώς μπορεί, λοιπόν, να ηγηθεί της μεταρρύθμισης του κράτους και της δημόσιας διοίκησης ο νέος υπουργός Εσωτερικών που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ; Στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς, ο κύριος Νικολούδης αντικαθίσταται από έναν άνθρωπο που όχι μόνο διαθέτει λιγότερη πείρα για το νευραλγικό αυτόν τομέα, αλλά κουβαλάει στην πλάτη του το κουκούλωμα σειράς σοβαρότατων υποθέσεων, που μπορούσαν να προκαλέσουν θανάσιμα πλήγματα στις προηγούμενες, διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

@Ερωτηματικά προκαλούν και άλλες μετακινήσεις ή τοποθετήσεις. Γιατί, παραδείγματος χάριν, μετακινήθηκε – υποβιβαζόμενος κιόλας – ο κ. Μάρδας από μια θέση στην οποία αντεπεξήλθε υπό δραματικές συνθήκες; Γιατί μια σειρά υπουργοί και υφυπουργοί απομακρύνονται ή αναλαμβάνουν άλλα πόστα, όταν ύστερα από 7 μήνες είχαν μόλις μάθει τη δουλειά και τους φακέλους των υπουργείων τους;

@Ο κατάλογος των ερωτηματικών δεν έχει τέλος και, δυστυχώς, η εμφάνιση της νέας κυβέρνησης επισκίασε τον εκλογικό θρίαμβο της Κυριακής. Μοιάζει περισσότερο με ανασχηματισμό – γεμάτο καραμπόλες και ασκήσεις διατήρησης ισορροπιών – μιας φθαρμένης κυβέρνησης. Αλλά ας όψονται γι’ αυτό και οι αντίπαλοι του πρωθυπουργού, που αποδείχθηκαν τόσο λίγοι και τον έχουν αφήσει να αισθάνεται τόσο παντοδύναμος.
Α.Π.