«Αυλαία» με χαμόγελα και συγκίνηση για το 44ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου ΦΙΛΠΑ (φωτογραφίες)

«Αυλαία» με χαμόγελα και συγκίνηση για το 44ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου ΦΙΛΠΑ (φωτογραφίες)

Μετά από ένα συναρπαστικό τριήμερο στη Δυτική Πελοπόννησο, την Τριφυλία και την Πυλία, διοργανωτές και συμμετέχοντες γεμάτοι περηφάνια για την άρτια διοργάνωση και την επιτυχή ολοκλήρωση του ράλλυ, καθώς και τις υπέροχες διαδρομές και ομορφιές της Δυτικής Πελοποννήσου που ανακάλυψαν, ζώντας ξεχωριστές εμπειρίες, χαλαροί και ευδιάθετοι, πέρασαν μαζί μια όμορφη βραδιά στο εστιατόριο ΕΝ ΠΛΩ στην παραλία Κυπαρισσίας, με δείπνο και Gala απονομής βραβείων, τιμητικών διακρίσεων και αναμνηστικών, απολαμβάνοντας γευστικά εδέσματα και τη θερμή φιλοξενία του δήμου Τριφυλίας και, βεβαίως, των ανθρώπων της επιχείρησης ΕΝ ΠΛΩ!
Σημειώνεται πως, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δύο κατηγορίες: “touring class” και “regularity class”. Και οι δύο κατηγορίες είχαν κοινή διαδρομή, με τη διαφορά ότι στην κατηγορία “regularity” οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν συνολικά 20 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας, ενώ στην κατηγορία “touring”, είχαν μόνο 2 ημερησίως. Και στις δύο περιπτώσεις η μέση ωριαία ταχύτητα δεν έπρεπε να ξεπερνάει τα 50 χλμ/ω, όπως ορίζεται και από τους κανονισμούς της FIVA και προσαρμόζεται στην ηλικία των αυτοκινήτων.
Σε όλη τη διαδρομή υπήρχε συνοδευτικό όχημα Οδικής Βοήθειας, ενώ τονίζεται η συνδρομή της Τροχαίας Κυπαρισσίας στις ειδικές διαδρομές που διεξήχθησαν στην Τριφυλία την Παρασκευή και το Σάββατο.
Οι βραβεύσεις για τις δύο κατηγορίες ήταν ξεχωριστές, ενώ τιμητικές διακρίσεις εδόθησαν και σε άλλες κατηγορίες και όλες και όλοι έλαβαν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους. Οι δήμοι που συνέδραμαν και φιλοξένησαν τη διοργάνωση, Τρίπολης, Ζαχάρως, Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, όπως και η Τροχαία Κυπαρισσίας, τιμήθηκαν από τη ΦΙΛΠΑ με τιμητικές πλακέτες.
Ο, δε, δήμος Τριφυλίας, δια του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, προσέφερε στον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ και τους συμμετέχοντες, ένα συμβολικό δώρο με τοπικά προϊόντα της Τριφυλίας. Στο 44ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου ΦΙΛΠΑ έλαβαν μέρος σαράντα επτά ιστορικά αυτοκίνητα από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Κύπρο!
Όλα τα πληρώματα και οι συνοδοί τους καθώς και οι άνθρωποι της ΦΙΛΠΑ έμειναν εντυπωσιασμένοι και κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και τη φιλοξενία και πολλοί, ήδη, έλεγαν πως θα επισκεφθούν ξανά σύντομα την περιοχή της Τριφυλίας για διακοπές!