Δόθηκαν χθες οι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους (φωτογραφίες)


Παραδόθηκαν χθες από το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όλοι οι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας και ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων.
Μέχρι χθες το πρωί απουσίαζε το ψηφοδέλτιο από ένα κόμμα, το οποίο τελικά παραδόθηκε λίγο μετά τις 10.00. Μέχρι αργά το μεσημέρι οι σάκοι είχαν φτιαχτεί από τα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και παραδόθηκαν στους Δήμους. Οι τελευταίοι με φορτηγά παρέλαβαν τους σάκους από το Διοικητήριο.
Αύριο όλη την ημέρα θα παραμείνουν ανοικτές οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία και τους ψηφοφόρους και στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Δηλώσεις Αλειφέρη
«Όλα έτοιμα, χωρίς ελλείψεις και παραλείψεις, θα είναι την προσεχή Κυριακή, ώστε κάθε Μεσσήνιος και κάθε Μεσσήνια να ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα εκεί όπου ανήκουν», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, που είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της αποστολής εκλογικού υλικού και κάθε άλλου χρήσιμου για την εκλογική διαδικασία αντικειμένου σε 465 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και σ’ ένα επιπλέον εκλογικό τμήμα, αυτό των ετεροδημοτών, που θα λειτουργήσει στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
«Ό,τι απαιτείται για την εκλογική διαδικασία έχει ήδη σταλεί στους Δήμους της Μεσσηνίας, εν όψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, και το μόνο που μένει είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπίστευσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθούν στην είσοδο, παραμονή και εργασία τους στο Κέντρο Τύπου και Εκλογών», συμπλήρωσε η κα Αλειφέρη.

Της Βίκυς Βετουλάκη