Εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου

Εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου

Ξεκινούν άμεσα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου», αφού έγινε δοκιμή σε περιορισμένο χώρο 2 τετραγωνικών μέτρων, με σκοπό την επιλογή συγκεκριμένων υλικών, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση.
Υπενθυμίζεται πως ανάδοχος είναι η εταιρεία Naquatec, που προσέφερε έκπτωση 37,82% επί προϋπολογισμού μελέτης 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από ΣΑΤΑ. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 60 ημέρες από την 9η Σεπτεμβρίου, όταν υπεγράφη σχετικό συμφωνητικό.
Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη συντήρηση του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, από το τέλος του ποδηλατόδρομου (πλησίον του Ιερού Ναού Αναστάσεως) μέχρι το Filoxenia.
Θα γίνουν συντήρηση και επισκευή του δαπέδου του πεζοδρομίου, συντήρηση και επισκευή κατακόρυφων (ή υπό κλίση) στοιχείων σκυροδέματος, κατάργηση υφισταμένων ζαρντινιερών από πλίνθους, επισκευή ζαρντινιερών και παρτεριών φύτευσης δένδρων και ανακατασκευή σε ράμπες ΑμεΑ.
Πάντως, για την ιστορία, να μην ξεχάσουμε και τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι «για την παραλία κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να ενταχθούμε σε ένα πρόγραμμα ανάπλασης αστικού χώρου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Μία πόλη από κάθε Περιφέρεια θα ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και είμαστε η μοναδική πόλη στην Πελοπόννησο η οποία πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπλασης του αστικού χώρου. Μελετητικά η παραλία είναι σχεδόν ώριμη από το 2002. Υπάρχει σχετική μελέτη, η οποία απαιτεί επικαιροποίηση, και όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο που μπορούμε να σας ενημερώσουμε, θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το 2019 πρέπει να έχει αλλάξει η παραλιακή ζώνη, η ζώνη που φέρνει τα περισσότερα χρήματα στην πόλη της Καλαμάτας, και να αυξηθεί ο πλούτος που έρχεται μέσω της παραλίας προς την πόλη, προς τους κατοίκους».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 Ξεθωριασμένη η βιτρίνα της Καλαμάτας (φωτογραφίες)