Με ψυχή Θύελλα… 1-0 τη Δόξα Νέας Μανωλάδας, μένει ο Κλάδης

Με ψυχή Θύελλα… 1-0 τη Δόξα Νέας Μανωλάδας, μένει ο Κλάδης

Περίπου 800 φίλαθλοι ήταν συνεπείς και φέτος στην πρεμιέρα της Μαύρης Θύελλας, δίνοντας την Κυριακή μέσα σε κλίμα γιορτής το «παρών» στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, και παρά τα προβλήματα και τους κλυδωνισμούς των τελευταίων ημερών η βαριά φανέλα έκανε και πάλι το θαύμα της! Η Καλαμάτα ξεκίνησε με το …δεξί τις υποχρεώσεις της στ νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Δόξας Νέας Μανωλάδας που εμφανίστηκε πιο έμπειρη, έτοιμη, δυνατή και επικίνδυνη. Ένα τρίποντο που παρ’ όλα αυτά δεν χαρίστηκε στην τοπική μας ομάδα, παρ΄ότι στάθηκε άτυχη-τυχερή στο δοκάρι (παραλίγο αυτογκόλ) του Λίπι στο 8’ και στο 49’ στο σουτ που είχε και πάλι στο οριζόντιο ο Γούρμος στο 4ο λεπτό της επανάληψης. Το γκολ του Τορεζάνι στο 52’ που έκρινε τη συνάντηση ήταν αποτέλεσμα της θέλησης για τη νίκη και του πάθους που συνδυάστηκε με καθαρό μυαλό και δημιουργικότητα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο προπονητής των φιλοξενουμένων Μίκι Τσίρκοβιτς έκανε λόγο για καθαρή νίκη…
Το φιλμ του αγώνα
7’ από πάσα του Κωνσταντινίδη, ο Κερμενίδη έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καλιακμάνης μπλόκαρε προ του Αθανασόπουλου
8’ ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο Λίπι στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί πέρασε άουτ από την απέναντι πλευρά
33’ ο Νιφορόπουλος έβγαλε μια χαμηλή σέντρα από δεξιά και ο Μελετίδης έπιασε το απ’ ευθείας σουτ από το σημείο του πέναλτι, με τον Θωμά να αποκρούει σωτήρια με το ένα χέρι σε κόρνερ κι ενώ είναι πεσμένος κάτω
45’ σέντρα του Χαλκιαδάκη, κεφαλιά Αθανασόπουλου άουτ
46’ σέντρα Νινιού ο Αθανασόπουλος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μέσα από την περιοχή
49’ ο Γούρμος εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της άμυνας και από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Καλαμάτας
52’ πάσα του Κωνσταντινίδη στον Κερμενίδη και σέντρα του τελευταίου από αριστερά, ο Αθανασόπουλος «τσίμπησε»» τη μπάλα από τον τερματοφύλακα της Δόξας, όσο χρειαζόταν για να επωφεληθεί ο Τορεζάνι, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Καλιακμάνη, ανοίγοντας το σκορ για την Καλαμάτα και δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.
57’ από λάθος του Σωτηρόπουλου, ο Τορεζάνι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι
90’+3’ από μια προσπάθεια του Καραλή, ο Κερμενίδης πέρασε στον Τορεζάνι που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Καλλιακμάνης μπλόκαρε στο κέντρο της εστίας του
Καλή ήταν η διαιτησία της αθηναϊκής τριάδας που αποτελούσαν οι Γρίμμας, Πασπάτης-Ταμαλής.
Κίτρινες: Χαλκιαδάκης (56’) Αθανασόπουλος (73’)-Νιφορόπουλος (14’).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Νινιός, Χαλκιαδάκης (68’ λ. τρ. Καραλής), Ίλιεφ, Δούμουρας, Γαλανόπουλος, Τορεζάνι, Λίπι (75’ Κουντάνης), Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κωνσταντινίδης (89’ Αγγελόπουλος).
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Καλιακμάνης, Νιφορόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυριαζόπουλος, Βραχνής, Νικολακόπουλος (46’Αδαμόπουλος), Μπαρμπαρούσης (46’ Γούρμος), Βατσής, Μελετίδης, Αργυρόπουλος, Σωτηρόπουλος (85’ Καλογερόπουλος)
-Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 800 φίλαθλοι, ενώ κόπηκαν κάπου 450 εισιτήρια.

Κερδίζει με το …σπαθί του την ευκαιρία να μείνει ο Κλάδης
Μετά το χθεσινό ρεπό, η Καλαμάτα θα αρχίσει σήμερα την προετοιμασία της για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, την προσεχή Κυριακή και πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών. Στην προπόνηση δεν θα βρεθεί ο Μίλτος Γκόφας όπως προεξοφλούσαν(-με) σχεδόν όλοι, αλλά ο Κώστας Κλάδης. Σε αυτό έπαιξε αναμφισβήτητα ρόλο η προχθεσινή νίκη και η καλή εικόνα της ομάδας, αλλά εξίσου η ικανότητα που έδειξε στο να διαχειριστεί και να κλείσει έξω από τα αποδυτήρια όλα τα προβλήματα και τις αβεβαιότητες, βγάζοντας το καλύτερο από κάθε παίκτη και στη λειτουργία της ομάδας. Αν και ο Γκόφας ήταν στις κερκίδες δεν είναι τελικά καθόλου βέβαιο ότι θα αναλάβει καθήκοντα. Για την ακρίβεια με βάση τα χθεσινά δεδομένα την Κυριακή η Καλαμάτα θα παραταχθεί και πάλι με Κλάδη στον πάγκο.
Κι αυτό δεν είναι μόνο η «απαίτηση» του κόσμου, αλλά και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη σε διοικητικο-οικονομικό επίπεδο και όσον αφορά την εμπλοκή του Κώστα Ντάβαρη και του Θανάση Παπαγεωργίου. Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα έχουν αναδειχθεί κάποιες διαφορές στη φιλοσοφία και στον τρόπο που θέλουν να λειτουργεί η ομάδα από τη μια ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης και από την άλλη ο κ. Ντάβαρης.    
 
Κι αυτά…
-Εξαιρετική παρουσία είχαν στο πέταλο οι φανατικοί Bulldogs της Καλαμάτας, με πανό, τραγούδια και συνθήματα, και δικαιολογημένα μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ πήγαν μπροστά τους για να πανηγυρίσουν μαζί τη νίκη.
-Παρά την έλλειψη εμπειρίας και το νεαρότατο της ηλικίας της η νέα υπεύθυνη Τύπου Σίσσυ Δρέττα κάνει πολύ καλή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
-Ωστόσο θέμα δημιουργήθηκε με τον αποκλεισμό τηλεοπτικών συνεργείων, ανάμεσα στα οποία και του Super B που ήρθε από την Πάτρα με το γνωστό συνάδελφο Παναγιώτη Μάλλιο. Η θέση της διοίκησης ήταν πως έπρεπε να εξασφαλίσουν ειδική άδεια εισόδου από την ΕΠΟ ή σε πρότερη συνεννόηση με τη διοίκηση.  
-Η παρουσία των πρώην παικτών της Καλαμάτας Νιφορόπουλου-Αργυρόπουλου, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Δόξας, συγκέντρωσε σε 2-3 φάσεις (δυνατά φάουλ και διαμαρτυρίες αντίστοιχα) τα βέλη
-Ο Μίλτος Γκόφας κάθισε στα επίσημα, έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Άκη Δάλλα, αλλά και τον κ. Μανέττα, που μοίραζε φρούτα
-Ο νέος τεχνικός διευθυντής, Κώστας Ντάβαρης, κάθισε λίγο πιο μπροστά στην πρώτη σειρά, περιστοιχισμένος από σωματοφύλακες –κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς απ΄όλους- και σίγουρα είναι μια εικόνα που δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε, καθώς έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην «οικογενειακή κερκίδα»
-Ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης ασπάστηκε περιχαρής τον Τορεζάνι, κατά την αποχώρηση του τελευταίου από το γήπεδο.

Φορτισμένη η Συνέντευξη Τύπου
Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς. Οι δύο προπονητές, της Μανωλάδας Μίκι Τσίρκοβιτς και της Καλαμάτας, Κώστας Κλάδης μίλησαν με θερμά λόγια ο ένας για τον άλλο. Ο κ. Τσίρκοβιτς τόνισε ότι δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν ισοπαλία, ενώ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα της ομάδας του, καθώς επέλεξε να χτυπήσει το παιχνίδι, με την είσοδο 2 επιθετικών.
Στο αγωνιστικό μέρος ο κ. Κλάδης τόνισε ότι η ομάδα μας δεν είναι ακόμη έτοιμη και ήταν επιλογή να κρατήσει την ομάδα χαμηλά, αφού δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσα έναν τόσο δυνατό αντίπαλο.
Ωστόσο όλο το ενδιαφέρον της συνέντευξης επικεντρώθηκε στην κατάθεση ψυχής που έκανε ο Κώστας Κλάδης, αλλά και τα όσα είπε ο αρχηγός της Καλαμάτας, Άρις Γαλανόπουλος (από πλευράς Δόξας μίλησε ο Γούρμος) και είχε να κάνει με το κλίμα αβεβαιότητας και πίεσης που είχαν να αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιριστές.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κλάδης ανέφερε:
«Αν πω ότι δε με πονάει θα είμαι ψεύτης. Εγώ έπραξα αυτό που έπρεπε να κάνω ως άνθρωπος και ως Καλαματιανός να στηρίξω αυτά τα παιδιά να μπορέσουν σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι να το ξεπεράσουν. Από εκεί και πέρα όλα τα γράφει η ιστορία.
Μην βγάζουμε κακίες. Η μοίρα του προπονητή αυτή είναι. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Εμένα με ενδιαφέρει ως Καλαματιανό η ομάδα να βρει την ταυτότητά της και να πάει ψηλότερα. Αν το πετύχει κι εγώ χαρούμενος θα είμαι.
Δεν ήθελα να αποδείξω τίποτα. Είμαι ένας προπονητής πολλά χρόνια, έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια με επιτυχίες στη Δ’ Εθνική και το ίδιο ήθελα να περάσω και φέτος στην Καλαμάτα και δόξα να έχει ο Θεός, με τη βοήθεια των παιδιών τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα αυτοί είναι οι αρμόδιοι που έχουν την τύχη στα χέρια τους, οι αποφάσεις θα τους κρίνουν».
 
 
 
Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας 

ΑΟ Λεβάντε-Κανάρης Χίου   0-1
Παναργειακός-Παμβουπρασιακός 2-1
ΠΑΟ Λουτρακίου-Βύζας Μεγάρων     2-0
Καλαμάτα-Δόξα Νέας Μανωλάδας     1-0
ΑΟ Χαλκίδας-Αιολικός  1-0
ΑΕ Σπάρτης-Ερμιονίδα  1-1
Ηρακλής Ψαχνών-Παναρκαδικός  0-1
Η επόμενη αγωνιστική
Κυριακή 4/10, 4 μ.μ.
Καλαμάτα-Ηρακλής Ψαχνών
Δόξα Νέας Μανωλάδας-ΠΑΟ Λουτρακίου
Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός
Παμβουπρασιακός-Ερμιονίδα
Παναρκαδικός-ΑΟ Λεβάντε
Κανάρης Χίου-ΑΟ Χαλκίδας
Αιολικός-ΑΕ Σπάρτης
 
 
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας