«Μουρμούρες» για τις οδούς τέλεσης του πανηγυριού


«Μουρμούρες» έχουν προκληθεί στους Γαργαλιάνους, μεταξύ των κατοίκων, για τις οδούς τέλεσης του πανηγυριού (από 3 έως 9 Οκτωβρίου). Τους χώρους – οδούς αποφάσισαν τα θεσμικά Όργανα του Δήμου, δηλαδή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Οικονομική Επιτροπή, έπειτα από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Γαργαλιάνων, ενώ η οριστική απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Όπως ανέφερε κατά τη σχετική συζήτηση στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαργαλιάνων και πρόεδρος της ΕΠΖ, Γιάννης Αδρακτάς: «Με την αριθ. 65/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προτάθηκαν οι χώροι τέλεσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης έτους 2015 της ∆.Κ Γαργαλιάνων και με την αριθ. 218/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του ∆ήμου Τριφυλίας προτάθηκαν οι τιμές για τη μίσθωση των θέσεων της εμποροπανήγυρης».
Το ∆ημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του αντιδημάρχου και έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις αυτές, καθώς και τις σχετικές διατάξεις νόμων, ενέκρινε την αριθ. 58/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με την οποία εισηγήθηκε τα πιο κάτω:
1. Την τέλεση ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, διάρκειας επτά (7) συναπτών ημερών, δηλαδή έναρξη λειτουργίας την 3η Οκτωβρίου 2015 και ημερομηνία λήξης την 9η Οκτωβρίου 2015.
2. Ως χώρους λειτουργίας της εμποροπανήγυρης προτείνει τους πιο κάτω:
α) Η οδός Μιαούλη, από τη συμβολή της με την οδό Νικολοπούλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σ. Λυριτζή (πρώην Αθηνών), ένθεν και ένθεν, καθαρό σύνολο 255 μέτρα, μη υπολογιζόμενων των εισόδων οικιών, Παιδικού Σταθμού, συνεργείου και δημ. γηπέδου (40 θέσεις στο βόρειο τμήμα και 45 θέσεις στο νότιο τμήμα)
β) Η οδός Νικολάου Σκούντζου (κάθετη της οδ. Μιαούλη), από τη συμβολή της με την οδό Παναγοπούλου μέχρι την οδό Μιαούλη και στο ανατολικό τμήμα αυτής (λόγω στενότητας της), καθαρό σύνολο 105 μέτρα, μη υπολογιζόμενων των εισόδων οικιών (35 θέσεις στο ανατολικό τμήμα).
γ) Το ανατολικό τμήμα της οδού Νικολοπούλου από τη συμβολή της με την οδό Μιαούλη κατά 117 μέτρα προς βορρά και 18 μέτρα προς Νότο (45 θέσεις ).
δ) Ο εσωτερικός χώρος του δημ. γηπέδου Γαργαλιάνων (έξω από τον ποδοσφαιρικό χώρο και το χώρο των θεατών) και στο χώρο των μπασκετών, με είσοδο από την οδό Μιαούλη, για χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ή άλλων ψυχαγωγικών παιγνίων μέχρι 2.000 τ.μ.
Οι θέσεις θα κατανεμηθούν στις ανωτέρω οδούς ανάλογα με τις ανάγκες λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.