“Νέα σελίδα στην Καλαμάτα με τη στήριξη Ντάβαρη-Παπαγεωργίου”

“Νέα σελίδα στην Καλαμάτα με τη στήριξη Ντάβαρη-Παπαγεωργίου”

Εκτός από τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Πιέρ Καλαγκάνη και Μάριο Αγγελόπουλο το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση της Καλαμάτας στο Στάδιο της Παραλίας έδωσε και ο Κώστας Ντάβαρης. Η παρουσία του πρώην προέδρου του Πανηλειακού συνοδεύθηκε με την επίσημη γνωστοποίηση της συνεργασίας που δεν θα περιλαμβάνει πάντως διοικητικές αλλαγές. Ο Γιώργος Ράλλης συνεχίζει πρόεδρος, ενώ ο Κώστας Ντάβαρης αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής, ως συνεργάτης και εκπρόσωπος του επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος επίσης δραστηριοποιείται στην Ηλεία και εμφανίζεται διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια της τοπικής μας για άνοδο στη Football League, μέσα και από την άμεση ενίσχυση του ρόστερ.
«Ο Π.Σ. ” Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ” ανακοινώνει ότι την προσπάθεια μας συμφωνήθηκε να ενισχύσουν σε κάθε επίπεδο ο Θανάσης Παπαγεωργίου και από την θέση του Τεχνικού Διευθυντή ο Κώστας Ντάβαρης, επιχειρηματίες και παράγοντες με προσφορά στο χώρο και όλοι μαζί πιστεύουμε ότι θα υλοποιήσουμε τα όσα οραματιζόμαστε για την ομάδα» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Καλαμάτας.
Μετά το τέλος της προπόνησης της Πέμπτης που έγινε υπό τις οδηγίες του Κώστα Κλάδη, Ράλλης και Ντάβαρης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές.
Στο Στάδιο βρέθηκε ακόμη μικρός αριθμός φιλάθλων της Μαύρης Θύελλας, ενώ δημιουργήθηκε κι ένα μεμονωμένο περιστατικό με φραστική επίθεση εναντίον του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, που πήγαζε από το παρελθόν και τα παραδοσιακά ντέρμπι με τον Πανηλειακό που λόγω οικονομικών προβλημάτων παραιτήθηκε του δικαιώματος συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Οι παρωχημένες αυτές αντιπαλότητες του παρελθόντος σίγουρα δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο κόσμος μαζί με την ελπίδα που δίνει ο ερχομός των δύο επιχειρηματιών, είναι επιφυλακτικός, συγκρατημένος και δύσπιστος σχετικά με τις προθέσεις των Ντάβαρη-Παπαγεωργίου, αλλά ο χρόνος είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση αν αυτή η συνεργασία είναι για το καλό ή όχι της τοπικής μας ομάδας…
Προς το παρόν εκείνο που προέχει είναι το παιχνίδι της Κυριακής για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος), με αντίπαλο την ισχυρή Δόξα Νέας Μανωλάδας. Μετά από χρόνια η Μαύρη Θύελλα θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει για έδρα της το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. και η έντονη παρουσία του κόσμου μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας και γι’ αυτό άλλωστε Ράλλης και Ντάβαρης υπερτόνισαν στις δηλώσεις τους την ανάγκη να αγκαλιάσουν όλοι τη νέα προσπάθεια.

Ντάβαρης: Θέλω η ομάδα να πηγαίνει κάθε Κυριακή και να νικάει
«Ο καθένας τα λεφτά του τα βάζει όπου του αρέσει» ήταν η απάντηση του Κώστα Ντάβαρη στην ερώτηση γιατί δύο επιχειρηματίες που δεν κατάγονται από τη Μεσσηνία έρχονται να «επενδύσουν» στην ομάδα της Καλαμάτας, εξηγώντας ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν τέτοια κλισέ, ενώ για τη συμφωνία, τα σχέδια και τους στόχους δήλωσε στο «Θ» τα παρακάτω:
«Είχαμε μια κουβέντα εδώ και περίπου 2 χρόνια με τον κ. Ράλλη, αυτή τη φορά προχώρησε και πιστεύω να είναι μια καλή λύση αυτή και για την ομάδα και για μας, για όλους. Έχουμε αργήσει, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά αν δουλέψουμε όλοι όπως πρέπει. Παίκτες πιστεύω ότι θα έρθουν πολύ καλοί αν χρειάζεται η ομάδα. Θα δούμε με τον προπονητή να μην παίρνουμε πρωτοβουλίες από μόνοι μας. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε όποιον παίκτη χρειάζεται η ομάδα και ό,τι χρειάζεται. Μπορούμε να τους πείσουμε να έρθουν ότι είμαστε ένας καλός σύλλογος, ακόμα κι αν παίζουν σε άλλες ομάδες. Όλες οι κινήσεις θα έχουν γίνει μέχρι τη Δευτέρα.
Με τη βοήθεια του κόσμου και τη δική μας κι αν δεν κάνουμε πολλά λάθη πιστεύω θα πιάσουμε το στόχο μας που για την Καλαμάτα δεν μπορεί παρά να είναι η άνοδος και μόνο η άνοδος. Δεν κάνουν τα χρήματα πάντα την ομάδα. Πρέπει να έχεις πείρα, άποψη, τις απαιτούμενες γνώσεις και γνώμη στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δουλέψουμε όλοι για το παιχνίδι της Κυριακής. Η ομάδα έχει κάποιες αδυναμίες, δεν έχει αυτό που πρέπει για πρωταθλητισμό. Όμως μόνο με το θόρυβο, την έντονη παρουσία του κόσμου, τη βοήθεια τη δική μας, τη δύναμη φυσικά των παιδιών της ομάδας και όλων πιστεύω την Κυριακή να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αν έρθει έχουμε πιάσει ένα μεγάλο ποσοστό του στόχου μας. Για να μην παλεύουμε με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή σωστά».
Ερωτηθείς ο κ. Ντάβαρης για το ενδεχόμενο αντίδρασης του κόσμου, που τον έχει συνδέσει ως (παλιό) πρόεδρο του (ανενεργού) Πανηλειακού, απάντησε: «Δεν μπορεί κανένας να κερδίσει το 100% από τον πληθυσμό. Όλοι οι φίλαθλοι έχουν τη δική τους άποψη. Για μένα προσωπικά δεν υπήρχε ποτέ κόντρα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω με τις γνώσεις μου, τη σκέψη και το σώμα μου να παλέψω να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι η άνοδος», ενώ το μήνυμά του είναι
«Η ομάδα θέλω να αλλάξει σελίδα, όταν θα πηγαίνει στο γήπεδο θέλω όχι να τη σέβονται να την φοβόνται. Θέλω κάθε Κυριακή να πηγαίνει και να νικάει. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτό προσπαθούμε, αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Ράλλης: Προέχει το καλό της ομάδας
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, τόνισε τα παρακάτω:
«Πιστεύω ότι με τα δύο άτομα αυτά θα έχουμε τη στήριξη που χρειάζεται σε κάθε επίπεδο. Είναι μια συνεργασία, η οποία έχει δυσκολίες και οι οποίες πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Εκείνο που προέχει είναι το καλό της ομάδας. Αν είναι για καλό ή αν είναι για κακό η συνεργασία αυτή θα δείξει. Αυτοί που έρχονται σέβονται την ιστορία της ομάδος. Είναι προφανές αυτό και ήταν δεδομένο και ξεκάθαρο και πιστεύω έτσι θα πορευτούμε. Θέλουμε όμως και βοήθεια σε αυτό, 100% βοήθεια. Θα μείνουν λίγο πίσω μερικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί η παρουσία του Κώστα Ντάβαρη, αλλά στην πραγματικότητα όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και δε διαπραγματεύεται αυτό σε καμία περίπτωση. Εγώ καταλαβαίνω και τις αντιδράσεις, αλλά στην πραγματικότητα ό,τι γίνεται θεωρούμε ότι είναι για το καλό της ομάδας.
Δεν θεωρώ ότι είναι σανίδα σωτηρίας. Κάθε χρόνο η ομάδα το βρίσκει το δρόμο της. Πιστεύω ότι θα είναι μια υγιής συνεργασία. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και πρέπει να το δείξει από την πρώτη στιγμή».

της Χριστίνας Ελευθεράκη