Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Καλαμάτα

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Καλαμάτα

Από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να ενημερώσει όσο γίνεται πιο μεγάλο αριθμό πολιτών για το διακύβευμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου. Έτσι, μετά τα Γιάννενα, την Κομοτηνή και την Καβάλα, σήμερα θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία στην Καλαμάτα (7.30 μ.μ.).
Στη σημερινή συγκέντρωση θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων, κ. Γκέλερ και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων από την Καταλονία, Έρνεστ Ουρτάσουν.
Για «προπαγάνδα εθνικής ενότητας και μεγάλου συνασπισμού», έκανε λόγο προχθές από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο στόχος είναι φανερός: «να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι».  
Σε προεκλογική ομιλία του, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «απάτη είναι η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν». 
«Στερώντας την ισχυρή εντολή από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζουν ότι θα τον μετατρέψουν σε όμηρο της δικής τους πολιτικής.  Και θα εξασφαλίσουν το καθεστώς τους», συμπλήρωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα, αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ’ αυτά».
«Στη σημερινή συγκυρία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης, καθώς και τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία», είπε ο κ. Τσίπρας. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στις διαφορές που θεωρεί ότι υπάρχουν μεταξύ του κόμματός του και των άλλων πολιτικών δυνάμεων: «Είμαστε εμείς που επιβάλαμε στους δανειστές τη διαπραγμάτευση, όχι για το αν θα μειωθεί το  χρέος, αλλά για το πόσο και πώς θα μειωθεί… που ανοίξαμε το μεγάλο θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και αποτρέψαμε ομαδικές απολύσεις… που βάλαμε βέτο στους πλειστηριασμούς… Μπορεί, λοιπόν, κανείς σοβαρά έστω και να το σκεφτεί ότι θα εμπιστευτεί τη διαπραγμάτευση για όλα αυτά, και άλλα που αφορούν στη συμφωνία, στην υπαλληλία των δανειστών; Πότε τους είδατε τελευταία φορά να δίνουν μάχη με τους δανειστές;».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη