Πέτρος Κωνσταντινέας: «Βάζουμε πλάτη… χωρίς χορούς για πανηγύρια»

Πέτρος Κωνσταντινέας: «Βάζουμε πλάτη… χωρίς  χορούς για πανηγύρια»

Παρά την ανελέητη προσπάθεια σκληρά συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης, καθώς και εσωτερικών διαπλεκόμενων δυνάμεων, ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα.
Μια καθαρή εντολή, αδιαμφισβήτητη και αποστομωτική, προς όλους αυτούς που ήθελαν να γαντζωθούν στο προοδευτικό άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκλιπαρώντας για συνεργασίες, δήθεν εθνικού σκοπού.
Χαρακτηριστικά, όπως η ειλικρίνεια με την οποία περιέγραψε τα διλήμματα για την υπογραφή της συμφωνίας, η βούληση να συγκρουστεί σε πολιτικό επίπεδο με κατεστημένα “τζάκια”, που την πολιτική την είχαν αναγάγει σε επαγγελματική δραστηριότητα και ο καταγγελτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα κατά των παθογενειών του δημόσιου βίου, 40 χρόνια τώρα, αποτελούν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας.
Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας. Επιπλέον, μπροστά μας παρουσιάζεται και μια τεράστια πρόκληση, να γκρεμίσουμε το παλιό και να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας και της ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας.
Προσωπικά, ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου το μεσσηνιακό λαό, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας με την επάνοδό μου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δε θα ξεχάσω την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου από τους συμπολίτες μου, μια εκτίμηση αμοιβαία και πάνω από όλα μια εκτίμηση η οποία θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της περαιτέρω κοινοβουλευτικής μου δράσης.
Πέτρος Κωνσταντινέας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας