Μια άκρως θετική πρωτοβουλία υλοποίησε χθες το απόγευμα η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Ο λόγος για τη διεξαγωγή αγοράς τοπικών προϊόντων του Ταϋγέτου, στο χώρο της αγοράς βιολογικών προϊόντων. Κατά τη διάρκειά της οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και προϊόντα οικοτεχνίας.
Το παζάρι διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών της περιοχής του Ταϋγέτου, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της ΒΙΣΦΑΚΑ ΑΕ ΟΤΑ.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από ζωντανή μουσική, ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα τοπικών προϊόντων.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει κάθε χρόνο δύο φορές (το καλοκαίρι και το χειμώνα) παραδοσιακή αγορά προϊόντων του Ταϋγέτου στην Αρτεμισία και μία φορά (τον Οκτώβριο) στο Λαδά. Πολιτική της Δημοτικής Αρχής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΚ, Γιάννης Αδαμόπουλος, είναι η παραχώρηση χώρου της για παζάρι προϊόντων του Ταϋγέτου.
Α.Π.
Παζάρι τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
Δείτε επίσης.
Η κατάρα της μεταθανάτιας δικαίωσης
Αλέξης Χαρίτσης: «Άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια της Ελαίας Τριφυλίας»
Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα
Νέα Ογκολογική Μονάδα στην Τρίπολη με 72 κλίνες νοσηλείας και 18 ημερήσιας
Με περισσότερες εξουσίες και ρόλο… Τροχαίας η Δημοτική Αστυνομία
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2026: «Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή»
Υποθαλάσσιος κυματοθραύστης για την προστασία του Κάστρου της Μεθώνης
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Τοπικά 15.10.2026, 18:00
Η τιμή του λαδιού γράφει τον χειμώνα της Μεσσηνίας
Αστυνομικά 15.10.2026, 17:51
Τροχαίο με τραυματισμό στη Θεμιστοκλέους
Τοπικά 15.10.2026, 17:30
Έκθεση ζωγραφικής «Olives trees in black & white» του Zev Tabacznik
Τοπικά 15.10.2026, 16:30
Η Τριφυλία δυστυχώς φθίνει…
Τοπικά 15.10.2026, 16:00
Παρατημένα αυτοκίνητα για χρόνια
Τοπικά 15.10.2026, 14:53
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα
Ελλάδα 15.10.2026, 14:17
Πέθανε η Μπέτυ Βαλάση
Φόρτωση…









