Προεκλογική επίσκεψη του Μάκη Βορίδη σε Πύλο & Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Προεκλογική επίσκεψη του Μάκη Βορίδη σε Πύλο & Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Η κυβέρνηση Τσίπρα απέτυχε…

Μόνο η Ν.Δ. εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα

Ο βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης, πραγματοποίησε χθες προεκλογική περιοδεία στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, το πρωί ήταν στην Πύλο και το μεσημέρι στην Καλαμάτα, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς. Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με ομιλία στη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος στο ξενοδοχείο REX.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. ήταν πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές Μίλτο Χρυσομάλλη, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, Περικλή Μαντά (πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ.), Αντωνία Μπούζα και το στέλεχος του κόμματος Αγγελική Σκλήκα.
Προλογίζοντας τον κ. Βορίδη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, υποστήριξε ότι το απόσταγμα της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) περιοδείας του κομματικού κλιμακίου ήταν η απαίτηση του κόσμου η Ν.Δ. να είναι το πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές.
«Η Μεσσηνία πάντα αποτελούσε μία από τις περιοχές που το κόμμα μας σημείωνε τα καλύτερα ποσοστά του, το ίδιο θα γίνει και τώρα, αν αγωνιστούμε όλοι μαζί για το αποτέλεσμα που θέλουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός ξεκίνησε τις δηλώσεις του υποστηρίζοντας ότι το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η κυβέρνηση πέτυχε σημαντικά πράγματα για τη χώρα, τα οποία στη συνέχεια αποδομήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Επιπλέον, επισήμανε ότι η χώρα την επομένη των εκλογών χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία. Όπως σημείωσε, πρόκειται να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες.
«Παραβιάζω ανοιχτές θύρες, όταν λέω ότι απέτυχε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι αυτό το παραδέχονται πλέον και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του, ακόμη και εκείνοι που θεωρούν ότι πράγματι προσπάθησε να δώσει λύσεις.
Τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, είναι η ανεργία, η βελτίωση των εισοδημάτων των πολιτών, η δημιουργία πλούτου.
Πέρα από αυτά, όμως, πρόσθεσε, πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα, την παιδεία, για τα οποία υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ανέφερε ότι το κάλεσμα της κυβέρνησης στους μετανάστες για να τους χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα δημιούργησε τεράστια μεταναστευτική ροή.
Για την παιδεία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ενοχοποίησε την αριστεία, κατάργησε τα πρότυπα σχολεία, επέβαλε βαριά φορολόγηση στα φροντιστήρια, άλλαξε τη νομοθεσία για τις διοικήσεις των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Για την εγκληματικότητα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε βάσει των «ιδεοληψιών» και το αποτέλεσμα των νόμων της ήταν να βγουν από τη φυλακή εγκληματικά στοιχεία που συνέχισαν το έργο τους.
Είναι απόλυτα προφανές ότι αυτά πρέπει να αλλάξουν, είπε ο κ. Βορίδης, κάτι που σημείωσε ότι θα γίνει με μια σταθερή κυβέρνηση, την οποία μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία.
Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του για αυτοδυναμία αποκαλύπτουν ότι δεν αποκλείεται να διακινδυνεύσουν να ξανασύρουν τη χώρα σε εκλογές.


Συνάντηση Καφαντάρη –  Βορίδη χθες στην Πύλο
Το κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον βουλευτή Μάκη Βορίδη υποδέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μεσσηνία.
Ο δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, τους ενημέρωσε για τους σημαντικούς τομείς ανάπτυξης της περιοχής (παραγωγή και τουρισμός), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης και ανασυγκρότησής τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Επιπλέον, μίλησε για τη σημαντική συμβολή στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης που δημιούργησε στο Δήμο, αλλά και στη χώρα, ο τέως πρωθυπουργός και δημότης Πύλου – Νέστορος, Αντώνης Σαμαράς.
Σε σύσκεψη που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, εξέθεσαν στον κ. Βορίδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στους τομείς της υγείας, του τουρισμού και της παραγωγής, ενημερώνοντάς τον για όλα τα τρέχοντα θέματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Για ανάγκη επαναθεμελίωσης όλων των εκφάνσεων του κράτους και πολιτική ανατροπή μίλησε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι μοχλός ανάπτυξης είναι η υποστήριξη της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για άμεση μείωση της φορολόγησης.
Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Καφαντάρη για τη φιλοξενία και την προσπάθεια που καταβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και στην ανάπτυξη της περιοχής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τέως βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περ. Μαντάς, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Μιλτ. Χρυσομάλλης, καθώς και στελέχη της Νομαρχιακής και Τοπικής Επιτροπής.