Στοίχημα για ΣΥΡΙΖΑ το 31% και η ΛΑ.Ε στη Μεσσηνία

Στοίχημα για ΣΥΡΙΖΑ το 31% και η ΛΑ.Ε στη Μεσσηνία

Στοίχημα το μήνυμα της κάλπης στη Μεσσηνία…

Οι απομακρύνσεις δύο εκ των τεσσάρων βουλευτών, αλλά και το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα των εκλογών σχεδιάζονται στην Κουμουνδούρου γνωρίζοντας καλά πως το κοινό στο οποίο απευθύνονται, πλέον, είναι όσοι θα πάρουν την τελική απόφαση της ψήφου σχεδόν πάνω από την κάλπη.
Με το κλίμα να πολώνεται συνεχώς και την Κουμουνδούρου να μην αφήνει «τίποτα να πέσει κάτω», οι τελευταίες ημέρες προς τις εκλογές κυλούν βασανιστικά, όσο οι δημοσκοπήσεις δε δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τον αέρα που θα επιθυμούσε.
Μελετώντας όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πειστεί πως το «κλειδί» της 20ής Σεπτέμβρη βρίσκεται στους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος, που αυτή τη στιγμή αμφιταλαντεύονται στο τι θα ψηφίσουν ή έχουν αποφασίσει να απέχουν.
Από εκεί και πέρα, εκτός από τη Β΄ Αθηνών και τους 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους, που αποτελούν κάθε φορά το ρυθμιστή των εκλογών, στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σε κάθε περίπτωση να θωρακίσουν τα «κάστρα» που χτίστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.
Στα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να βρίσκονται και οι περιφέρειες, από τις οποίες πολλά κορυφαία στελέχη έφυγαν προς τη Λαϊκή Ενότητα, όπως είναι η Μεσσηνία με τους Θανάση Πετράκο και Έλενα Ψαρρέα.
Παράλληλα, στο νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκρατήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της εκλογικής του δύναμης, το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 31% περίπου, ενώ κέρδισε και την πόλη της Καλαμάτας.
Τα παραπάνω δικαιολογούν και την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που για τους περισσότερους υπήρξε απόλυτα πετυχημένο εγχείρημα.
Βέβαια, σε αντιστάθμισμα της παραπάνω στρατηγικής η Λαϊκή Ενότητα θέλει να πάρει τη δική της… ρεβάνς, γι’ αυτό και η συνέντευξη Τύπου με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και η κεντρική σημερινή εκδήλωση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.