Στους Καταρράκτες Νεμούτας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Στους Καταρράκτες Νεμούτας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Μετά το τέλος του Αυγούστου το πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας επανέρχεται στους γνωστούς εβδομαδιαίους ρυθμούς. Στην ουσία, με το Σεπτέμβρη ξεκινά η νέα περίοδος για το διάστημα 2015-16 και ειδικότερα με την εξόρμηση στους καταρράκτες της Νεμούτας.
Την περιοχή της Νεμούτας στην Ηλεία με τα εντυπωσιακά ρέματα – φαράγγια και τους ακόμη πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες ανακάλυψαν στο σύλλογο δυο χρόνια πριν, «ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση φίλων. Η ομορφιά του τοπίου και η μοναδικότητα των διαδρομών ήταν τέτοια που από τότε περπατάμε στα μονοπάτια της Νεμούτας κάθε χρόνο. Πρόκειται για μονοπάτια μέσα στην οργιώδη βλάστηση των φαραγγιών σε ένα χώρο που κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο σε όλες του τις μορφές. Μορφές που ξεκινούν από την απλή ροή μικρού ρέματος έως τους πολλούς θεαματικούς καταρράκτες ύψους πολλών μέτρων που ξεχύνονται μέσα σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε τροπικά δάση.
Κάθε χρόνο ακολουθούμε διαφορετικές παραλλαγές των μονοπατιών, τις οποίες συνδυάζουμε με τον ποταμό Ερύμανθο. Έτσι και φέτος η διαδρομή μας, πέρα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία, θα περάσει και από ένα νέο τμήμα άγνωστο σε μας μέχρι σήμερα».
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, 6 Σεπτεμβρίου, από τα γραφεία του Ορειβατικού.
Βαθμός δυσκολίας: 1-2
Ώρες πορείας: 5
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ. 6979104433.