Συγκέντρωση τιμής σήμερα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση τιμής σήμερα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση σήμερα Παρασκευή 18/9, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
«Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ναζιστική συμμορία ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να μπορεί να συνεχίζει με κοινοβουλευτική κάλυψη το δολοφονικό της έργο ενάντια στο λαό και υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την απογοήτευση του λαού από την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη μνημονιακή του μετάλλαξη, παρουσιάζοντας τον εαυτό της σαν “αντισυστημική” επιλογή. Ο λαός, όμως, δεν ξεχνά το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει. Ότι προσπάθησε να κατευθύνει τη λαϊκή οργή ενάντια στους αδύναμους (μετανάστες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες), αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για την κρίση, ότι εξαπέλυσε το δολοφονικό της μένος στον αγωνιζόμενο λαό και την εργατική τάξη, ότι εξυπηρέτησε στη Βουλή τα συμφέροντα των εφοπλιστών, ότι στηρίζεται ανοιχτά από κομμάτια του ντόπιου κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος (Μπαλτάκος κ.α.), ότι ακόμη και τώρα δηλώνει όρκους πίστης στο ευρώ και την Ε.Ε.
Σήμερα είναι η ώρα να υψώσουμε τοίχο στο φασισμό που επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην κοινωνία, να ξαναβγεί το αντιφασιστικό κίνημα στο προσκήνιο, να κάνουμε την οργή δύναμη αγώνα που θα ανατρέψει τα μνημόνια και θα πάει το περήφανο Όχι του λαού μέχρι το τέλος!».