Την Κυριακή φθάνει στη Μεσσήνη η εικόνα τη Παναγίας (όλο το πρόγραμμα)

Την Κυριακή φθάνει στη Μεσσήνη η εικόνα τη Παναγίας (όλο το πρόγραμμα)

Από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας, ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
Την 19ην τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, του διανυομένου έτους 2015, άρχονται εις την εν αποκαταστάσει του κτιριακού της συγκροτήματος ευρισκομένην, Ιεράν  Μονήν Βουλκάνου και από της 20ής έως και της 28ης του ιδίου μηνός, εις το εν Μεσσήνη Μετόχιον της Ζωοδόχου Πηγής, επικαλούμενον επικαίρως «Πανηγυρίστρα» ιεραί ακολουθίαι και λατρευτικαί εκδηλώσεις επί τη λαοφιλεί επετείω του υπερφυούς Θαύματος της χαριτοβρύτου ερασμίας Εικόνος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας της και επονομαζομένης Βουλκανιωτίσσης, ότε τον 18ον αιώνα κατερχομένης δια πρώτην φοράν εκ του όρους της Ιθώμης, πανευλαβώς βασταζομένης υπό των Οσίων Πατέρων της Μονής και εν δεήσει λιτανευομένης εις το πόλισμα της Μεσσήνης, διέσωσε τον μαστιζόμενον και υποφέροντα λαόν της υπό θανατηφόρου λοιμικής επιδημίας, ελπίζοντα και θερμώς καθικετεύοντα, την εύσπλαγχνον και φιλόστοργον Μητέρα εν κλαυθώ και ολολυγμώ καρδίας.
 
Όθεν το Πρόγραμμα αυτών, έχει ως εξής:
Σάββατον 19/9/2015, ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις την Ιεράν Μονήν συμμετεχόντων των Πανοσιολογιωτάτων Πατέρων αυτής και άλλων Κληρικών.
Ώρα 10.30 μ.μ. Έναρξις Όρθρου και εν συνεχεία η νυκτερινή Θεία Λειτουργία και η Παράκλησις εις την Κεχαριτωμένην Βουλκανιώτισσαν Παρθένον.
 
Κυριακήν 20/9/2015, ώρα 1.30 π.μ. (νύκτα) άρχεται η ΚΑΘΟΔΟΣ της Βουλκανιωτίσσης εκ της Ιεράς Μονής της, ψαλλομένων των ιδικών της Εγκωμίων ύμνων. Στάσεις της μεγαλειώδους και μοναδικής αυτής λιτανευτικής πεζοπορίας των 20 χιλιομέτρων εις τα χωρία: Λάμπαινα (τελείται Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Ιωάννου του Προδρόμου), Αριστοδήμειον & Βουρνάζιον, Εύα (τελείται Θ. Λ. εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου), Τρίοδος (τελείται Θ.Λ. εις το Παρεκκλήσιον της Αγίας Τριάδος αλλά και εις το Βουλκανιώτικον Μετόχιον του Αγίου Φανουρίου), Καρτερόλιον & Πιπερίτσα, και «Μαυροματέικη Παναγίτσα» (όπου καταλήγει η λιτανευτική πεζοπορία). Θεία Λειτουργία επίσης τελείται εις το παρεκκλήσιον της Αγίας Παρασκευής, εις την είσοδον της πόλεως Μεσσήνης.
Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημος Υποδοχή της Βουλκανιωτίσσης εις τον χώρον της Αγ. Παρασκευής υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας και Ποιμενάρχου ημών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και πάνδημος λιτάνευσίς της εις κεντρικάς οδούς και πλατείαν της Μεσσήνης έως της εναποθέσεώς της εις τον Ι. Ναόν της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου της Πανηγυρίστρας.
Καθημερινώς από της 21ης έως και της 28ης Σεπτεμβρίου θα τελούνται εις τον ως άνω Ι. Ναόν την μεν πρωίαν (ώρα 7.00 έναρξις) ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, την δε εσπέραν (ώρα 7 έναρξις) ο Εσπερινός και η Παράκλησις εις την Πανάχραντον Βουλκανιώτισσαν Υπεραγίαν Θεοτόκον.
Εκ της Ιεράς Μονής