Υπογραφή συμφωνητικού για βελτίωση της οδού Άνω – Κάτω Βέργας

Υπογραφή συμφωνητικού για βελτίωση της οδού Άνω – Κάτω Βέργας

Το συμφωνητικό για τη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας» υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου, της εταιρείας Εύκτιτος Τεχνική. Η εταιρεία υπέβαλε προσφορά με έκπτωση 9,57% επί προϋπολογισμού 612.000,01 ευρώ με το ΦΠΑ, για το συγκεκριμένο έργο, που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», άξονας ΟΠΑΑΧ.
Η εκτέλεση ξεκίνησε χθες, με την υπογραφή του συμφωνητικού και σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 60 ημέρες.
Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή θα συντομευθεί από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ θα γίνει και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση, κατασκευή σε όλο το μήκος του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Το πρώτο χιλιόμετρο του δρόμου από την Κάτω Βέργα μέχρι το σημείο όπου θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση, θα συντηρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.