“Φουλ επίθεση” από τον Τσίπρα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)


Σε μια συγκέντρωση, κόντρα στα προγνωστικά για “αδιάφορες εκλογές”, μίλησε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Σπύρος Μωρακέας, προλογίζοντας την πολιτική εκδήλωση, υποστήριξε ότι ημέρα με την ημέρα οι πολίτες της χώρας αναγνωρίζουν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για τους ίδιους να απεμπλακούν από ένα σύστημα που γεννά μόνο προβλήματα για την χώρα.
Πρόσθεσε ότι το στοίχημα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να κερδηθεί γιατί είναι η μοναδική λύση για την Ελλάδα, αλλά και ένας προπομπός να “σπάσει” η λιτότητα στην Ευρώπη.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, Ska Keller και Ernest Urtasun. Η Ska Keller, έκανε και ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη, είναι αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και ήταν υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν το 2014. Ο Ernest Urtasun  είναι Ευρωβουλευτής της  κόμματος Πρωτοβουλία για τους Πράσινους της Καταλονίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή, στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι ” το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας κάνει το δίλημμα της 20ης Σεπτέμβρη καθαρή επιλογή. Ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε:  Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες  των δανειστών στον τόπο μας.
Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας εμείς απαντάμε: Όχι μόνο αντέχουμε αλλά σηκωνόμαστε ακόμη πιο ψηλά”.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι “ο ίδιος ο λαός μας δεν θα το επιτρέψει. Θα δώσει την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.  Θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο καθεστώς της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας.  Θα κρατήσει την Αριστερά όρθια και δυνατή για να κρατηθεί ο λαός όρθιος και δυνατός.
Γιατί για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική.  Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση.  Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε.  Θα το υπερασπιστούμε και θα το κρατήσουμε.
Και από εκεί θα αρχίσουμε την σκληρή δουλειά και θα οργανώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μήνα το μήνα, θα παλέψουμε με τις παθογένειες, με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, με τις πολιτικές φατρίες για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα μας με οδηγό το πρόγραμμα μας και τις αξίες μας και με όχημα το ΣΥΡΙΖΑ”.
Σχολιάζοντας τα σενάρια των τελευταίων εβδομάδων για “μεγάλες” κυβερνήσεις συνεργασίας είπε: “Κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς. Όλο και πιο ξεκάθαρες.  Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη.
Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αρκετοί οι αντίπαλοι μας φίλες και φίλοι που θέλουν να ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές.  Που θέλουν να θολώσουν τα πολιτικά διλήμματα.  Που θέλουν να ξεχάσουμε το βίο και την Πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας.  Που μας λένε αφού φέρατε συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές.
Ότι τώρα γίναμε όλοι ίδιοι. Λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι.  Γιατί εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα.  Ένα αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει. 
Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν τις συμβουλές της συμμαχίας του ΝΑΙ σε όλα, δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους.  Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων. Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα.
Γιατί ο αγώνας μας απέδωσε, δε πήγε χαμένος. Απέδωσε το ηχηρό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, που ήταν γιορτή δημοκρατίας και στιγμή ανάτασης για τον λαό μας.  Διότι ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης.
Σχέδια διαρκούς εκβιασμού της Ελλάδας, σχέδια αποπομπής της από το ευρώ για να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λαό που τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται.  Και όχι μόνο αποτρέψαμε αυτά τα σχέδια αλλά πετύχαμε και μια Συμφωνία που για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια μπορεί να δώσει προοπτική στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία”.
Μιλώντας ειδικότερα για τα προβλήματα του Νομού ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: “Για τη Μεσσηνία, είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να επεκτείνει την ζώνη καλλιέργειας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ελαιολάδου σε όλα τα σημεία του νόμου, δεκαπλασιάζοντας τις επιλέξιμες εκτάσεις.
Έτσι, η εν δυνάμει ποσότητα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιολάδου, από 4.000 τόνους, περιμένουμε ότι θα φτάσει στους 40.000, αναδεικνύοντας μαζικά στην παγκόσμια αγορά τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού προϊόντος με σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς.
Παράλληλα, μέσω του προγράμματος Παραγωγικής Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτήσουμε στρατηγικά τον εκσυγχρονισμό των τοπικών τυποποιητηρίων-ελαιοτριβείων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των χαρακτηριστικών και ποσοτήτων.
Έχουμε όμως να κάνουμε ακόμη πολλά.  Δεσμευόμαστε το επόμενο διάστημα, αμέσως μετά τις εκλογές να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για:

  • Την στήριξη των τοπικών προϊόντων (σύκα,  σταφίδα ,ελιά καλαμών) που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον ακόμα και στην παγκόσμια αγορά.
  • Την ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας  ιδιαίτερα των νέων ομάδων παραγωγών, με την τυποποίηση των ντόπιων προϊόντων στον τόπο παραγωγής  τους,  έτσι ώστε να μένει στην περιοχή η προστιθέμενη αξία των προϊόντων.
  • Την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα όπως είναι το Φράγμα των Φιλιατρών και τα αρδευτικά δίκτυα.
  • Ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων για τα τμήματα Τσακώνα –  Καλό Νερό και του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
  • Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Αερολιμένα Καλαμάτας και του Λιμανιού σαν πύλες εισόδου- εξόδου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της Μεσσηνίας για να στηρίξουμε την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή.

 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 

https://youtu.be/h7wJiwRnDJ8

https://youtu.be/R1jeIYrfpZg