“Το γελασμένο γελαστό παιδί” του Τάκη Αναστόπουλου


Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Κατρούγκαλος, μιλώντας σε αθηναϊκό μέσο (αλήθεια γιατί όχι σε καλαματιανό;), είπε ότι «οι πολίτες δε θέλουν επιστροφή στο παρελθόν». Σωστή διαπίστωση, μόνο που παρέλειψε να προσθέσει, στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό που έληξε με την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα πριν από δύο εβδομάδες.
Τι ήταν αυτό που οδήγησε το κυβερνητικό συνονθύλευμα σε άτακτη παραδοχή της αποτυχίας του; Η ακυβερνησία, η διάλυση της οικονομίας και η διάρρηξη των σχέσεων με όλους ανεξαιρέτως τους εταίρους μας. Είναι λογικό να είναι μετρημένες οι μέρες μίας κυβέρνησης η οποία, για να μπορέσει να κυβερνήσει, εξαρτάται από τις ψήφους της αντιπολίτευσης, ενώ μέρος της συμπολίτευσης κάνει αφ’ υψηλού κριτική. Η ήδη καταπονημένη οικονομία πνέει τα λοίσθια μετά την επιβολή των capital controls και της τραπεζικής αργίας. Και η ανεγκέφαλη επιδίωξη εξεύρεσης νέων φίλων πέραν των Ουραλίων ουδέν απέδωσε.
Μα, πάνω από όλα, η κυβέρνηση Τσίπρα υπέκυψε κάτω από το βάρος των απίθανων ψεμάτων τα οποία είπε για να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και να υφαρπάξει τις ψήφους τους. Ψέματα το περίφημο «πρόγραμμα» της Θεσσαλονίκης. Καθρεφτάκια για ιθαγενείς τα νταούλια και οι ζουρνάδες. Έφτασε, όμως, η ώρα της πληρωμής. Μετά την κωλοτούμπα που άρχισε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου, λύθηκαν τα μάγια που είχε κάνει ο Τσίπρας στους πολίτες. Το γελαστό παιδί μάς είπε ότι δε φταίει σε τίποτα. Τον ξεγέλασαν οι υπουργοί του και τον παρέσυραν.
Αυτές οι τερατολογίες έχουν ως μοναδικό στόχο να ξεγελάσει για άλλη μία φορά τους ψηφοφόρους. Αυτοί, όμως, τον πήρανε πια χαμπάρι. Και στρέφονται προς τις δυνάμεις που έχουν να προτείνουν, όχι την επιστροφή σε παλιότερο ή πρόσφατο παρελθόν, αλλά εκείνες που ξέρουν να ξαναφέρουν το σκάφος Ελλάδα σε πιο ήρεμα νερά, με γνώση, εμπειρία και συναινετικό πνεύμα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το χώρο των κινήσεων πολιτών για μία ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, εγγυάται ότι υπάρχει η κρίσιμη μάζα που θα συμβάλει στην επιστροφή της χώρας μας σε τροχιά ανάπτυξης με προοδευτικό πρόσημο και κοινωνική ευαισθησία.

Του Τάκη Αναστόπουλου
Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη