Απολογούνται την Τρίτη οι τσιγγάνοι για τη διακίνηση ηρωίνης στην Αγία Τριάδα

Απολογούνται την Τρίτη οι τσιγγάνοι για  τη διακίνηση ηρωίνης στην Αγία Τριάδα

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων ολοκληρώθηκαν χθες κατά τη δεύτερη ημέρα εκδίκασης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας της υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης από τσιγγάνους που διέμεναν στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί το πρωί της Τρίτης, με τις απολογίες των 6 κατηγορούμενων τσιγγάνων, όπως και την αγόρευση της εισαγγελέως και των δικηγόρων υπεράσπισης.
Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι είναι ένας 59χρονος, ένας 62χρονος και μια 61χρονη, όλοι αδέλφια μεταξύ τους, καθώς και ένας 25χρονος και ένας 33χρονος, αδέλφια, και παιδιά του 62χρονου. Επίσης, ο γιος της 61χρονης.

Καταθέσεις
Νωρίς το πρωί η διαδικασία ξεκίνησε με την ολοκλήρωση κατάθεσης του πρώτου αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ ακολούθησε κατάθεση και δεύτερου αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση τον Ιούνιο του 2014.
Κι αυτός ο αστυνομικός μίλησε για συγκεκριμένες πληροφορίες που έφθασαν στην υπηρεσία για διακίνηση ναρκωτικών από τους συγκεκριμένους τσιγγάνους και την παρακολούθηση οικοπέδου, δίπλα στον καταυλισμό, όπου, όπως κατέθεσε, είδαν να πηγαίνουν οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο παρακείμενο αυτό οικόπεδο βρήκαν δύο τομές σε χωμάτινη πλαγιά. Στην πρώτη, βρήκαν μεταλλικό κουτί καφέ, το οποίο περιείχε τρεις ισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη, η κάθε μία από τις οποίες ήταν βάρους 110 γραμμαρίων, ένα «φιξάκι» με 1,1 γραμμάριο ηρωίνης και δύο ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας. Στη δεύτερη, βρήκαν ηρωίνη βάρους 540 γραμμαρίων, σε μορφή «πλάκας». Σε αυτό το πακέτο εντοπίσθηκε αποτύπωμα του έκτου κατηγορουμένου, του γιου της 61χρονης.
Ο αστυνομικός, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι στο οικόπεδο αυτό είχε πρόσβαση όποιος ήθελε και έμπαιναν αρκετοί τσιγγάνοι.

Τον άκουσε να μιλάει
Αμέσως μετά κατέθεσε η γυναίκα του 33χρονου κατηγορουμένου, η οποία ανέφερε ότι μετά τις συλλήψεις των πέντε πρώτων ήταν στην αυλή του σπιτιού της, το οποίο είναι απέναντι από το σπίτι του έκτου κατηγορουμένου. Τον άκουσε, όπως είπε, να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι όλα τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές που βρήκε η Αστυνομία στο οικόπεδο είναι δικά του. Αμέσως πήγε στην Αστυνομία και το κατέθεσε. Τέλος, υποστήριξε ότι ο άντρας της, αλλά και ο πεθερός, ο κουνιάδος και ο θείος τους δεν έχουν καμία σχέση με τα ναρκωτικά, ούτε έχουν ποτέ μπλέξει σε τέτοιες καταστάσεις.
Άλλοι μάρτυρες που ακολούθησαν, συγγενείς των κατηγορουμένων, διαβεβαίωσαν, επίσης, την Έδρα του δικαστηρίου ότι ποτέ δεν είχαν δώσει δικαίωμα και πως ασχολούνται μόνο με το εμπόριο διαφόρων ειδών, όπως σεντόνια, παπλώματα, λεκάνες κ.λπ.
Επίσης, είπαν ότι το παρακείμενο οικόπεδο χρησιμοποιούν όλοι οι τσιγγάνοι του καταυλισμού για τουαλέτα, καθώς δεν έχουν στις παράγκες τους, αλλά και για να παίρνουν ρεύμα.
Τέλος, αδελφός του κατηγορουμένου που έχει βρεθεί το αποτύπωμά του στην ταινία που είχε το πακέτο με τα ναρκωτικά, είπε ότι τέτοιες ταινίες χρησιμοποιούν όλοι οι τσιγγάνοι στον καταυλισμό για τα είδη που εμπορεύονται, ο ένας μπορεί να πάρει του άλλου και έτσι να βρέθηκε το αποτύπωμα του αδελφού του. Υποστήριξε δε, ότι ο αδελφός του δεν έχει σχέση με τα ναρκωτικά.

της Βίκυς Βετουλάκη