Μπλόκαρε το… σύστημα

Μπλόκαρε το… σύστημα

Το τηλέφωνο χτυπά. Απαντά φίλη της στήλης, πρώην επαγγελματίας, που έχει αναστείλει την επαγγελματική της δραστηριότητα από το 2011. Στην άλλη άκρη υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας, αφού εξακριβώνει τα στοιχεία, γνωστοποιεί πως είναι εκ των τυχερών που η τράπεζα αποφάσισε να μειώσει κατά 40% την οφειλή της από επιχειρηματικό δάνειο που είχε συνάψει και να προβεί σε διακανονισμό για το υπόλοιπο του ποσού, με ελάχιστη δόση 200 ευρώ το μήνα. Το δάνειο, έως το 2011, ήταν περί τα 36.000 ευρώ και έχει ανέλθει σε 66.000 ευρώ περίπου.
Όταν η πρώην επαγγελματίας πληροφόρησε για την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, η υπάλληλος έμεινε άφωνη. Ξετυλίγοντας την προσωπική της ιστορία η φίλη της στήλης, την πληροφόρησε πως έκτοτε φιλοξενείται στους γονείς της, είναι άπορη και διαθέτει βιβλιάριο της Πρόνοιας για την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Όσο τα έλεγε αυτά, η σιωπή μεγάλωνε. Οι όποιες προσπάθειες «απειλής» πως θα της δημευτεί η περιουσία, έπεσαν στο κενό και η σιωπή έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν έγινε γνωστό στην υπάλληλο πως δεν υπάρχει περιουσιακό στοιχείο.
Το τηλεφώνημα ολοκληρώθηκε με την υπάλληλο να προσπαθεί να πείσει την πρώην επαγγελματία πως κάτι μπορεί να γίνει. Το τι, παραμένει άγνωστο…
Χ.Χ.