Οι παράλληλες εκδηλώσεις για την 188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Οι παράλληλες εκδηλώσεις για την  188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

H 188η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου θα εορτασθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ενώ σήμερα στις 6.00 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Η Τέχνη ως Ιστορικό Τεκμήριο», στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα. Την έκθεση διοργανώνει η Costa Navarino σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Η συλλογή των έργων τέχνης της Costa Navarino εστιάζει θεματικά στον Ελληνικό Αγώνα για ανεξαρτησία και ιδιαίτερα στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Αύριο, στον ίδιο χώρο, θα δοθεί μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Από την Επανάσταση στη Ναυμαχία» από το Σύλλογο Κυριών Πύλου και το Δήμο Πύλου-Νέστορος
Μεθαύριο Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί ημερίδα διεθνούς οργάνωσης με θέμα «Βιοτουρισμός στη Μεσσηνιακή Γη: Ναυαρίνο-διεθνές εφαλτήριο έμπνευσης και ανάπτυξης», στο Ινστιτούτο Νέστωρ, από το Διεθνή Οργανισμό Βιοπολιτικής.
Το ίδιο απόγευμα θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά με θέμα «Μαθαίνω για τη Ναυμαχία παίζοντας», στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Επίσης, θέατρο σκιών του Τάσου Τσώνη στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.
Την προσεχή Δευτέρα, στο Ινστιτούτο Νέστωρ, θα γίνει η απονομή των βραβείων «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη» στους τρεις πρωτεύσαντες, κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, μαθητές των Γενικών Λυκείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης και Χώρας για το σχολικό έτος 2014-2015.
Στη Γιάλοβα, τέλος, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπέρ θανόντων κατά την περίοδο 1828-1832.