Σεμινάρια για τον εθελοντισμό και άλλες δράσεις από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Σεμινάρια για τον εθελοντισμό και άλλες δράσεις από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον εθελοντισμό, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, διοργανώνει στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικές ημερίδες που οργανώνονται από μία ομάδα εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μαθησιακού προγράμματος Erasmus+.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλα ξεκίνησαν μέσα από το διεθνές σεμινάριο INVEP 2.0 (International Volunteers in Education projects) που διεξήχθη στην Ισπανία. Μία πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας TRANS της Ισπανίας, με την υποστήριξη από την Ελλάδα της Κοινωνικής Ανάπτυξης Νέων.
Βασικοί στόχοι του INVEP 2.0 είναι η ενημέρωση και προώθηση του μηνύματος του εθελοντισμού σε τοπικό/ διεθνές επίπεδο.
Τίτλος των μονοήμερων σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας (πλατεία Όθωνος 10), είναι «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις (Be the change you want to see)».
Βασικοί τους άξονες είναι η ενημέρωση και προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και η παρακίνηση για ενεργή δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων μέσα από εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς κοινωνικούς φορείς.
Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συνεργαστούν και μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια θα γνωρίσουν την αξία, τα όρια, την ουσία, αλλά και την ομορφιά του εθελοντισμού.
Στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις (βάση των ενδιαφερόντων τους), σε συνεργασία με τοπικούς κοινωνικούς φορείς.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2015 (https://docs.google.com/forms/d/1j5UTZG4xauZ-A2QGJfg3tku8_j4LLl1ntygncGwGNgk/viewform)
Κάθε ημερίδα ξεκινά στις 9.00 το πρωί και τελειώνει στις 8.00 το βράδυ, με ενδιάμεσα διαλείμματα για καφέ και φαγητό.
Η ανακοίνωση των συμμετασχόντων θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, ενώ τρόποι επικοινωνίας είναι: τηλ. 27210-23622,6936064647, email: invep2greece@gmail.com και facebook page: INVEP 2.0 Greece.

Εργαστήρια
Στις 8.00 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για το εργαστήριο της Νοηματικής Αρχαρίων και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, η πρώτη συνάντηση για το εργαστήριο της Νοηματικής Προχωρημένων.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσία των ενδιαφερόμενων στο πρώτο εργαστήριο είναι υποχρεωτική προκειμένου να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους στα εργαστήρια που έχουν επιλέξει, καθώς αυτά λειτουργούν με σειρά προτεραιότητας.
Στις 28/10 το Κέντρο θα είναι κλειστό λόγω της εθνικής επετείου.
Εξάλλου, γίνεται γνωστό πως υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις στα εργαστήρια:Tai-Chi, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, γαλλικά προχωρημένων, ελληνικά για ξένους, ισπανικά προχωρημένων, πολωνικά, αγγλικά για παιδιά 8-12 ετών, salsa κάθε Δευτέρα (7.00-8.00 μ.μ.) και Bachata κάθε Τετάρτη (9.30-10.30 μ.μ.).
Για εγγραφές και πληροφορίες η γραμματεία του Κέντρου είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Τετάρτη από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.