Στη Μαδρίτη η… φαγωμάρα της Ν.Δ.


Τριγμούς στην ήδη «ταρακουνημένη» Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, υποψηφιότητα που είχε προταθεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Οι πληροφορίες από τη Ν.Δ. φέρουν τους Γερμανούς και Πολωνούς συντηρητικούς να προβάλουν ισχυρές αντιρρήσεις, ενώ ο πρόεδρος Ζ. Ντολ εξέφρασε αδυναμία να μεταβάλει το κλίμα. Χθες το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. και η υποψήφια συνομίλησαν και εκτίμησαν ότι η υποψηφιότητα δε θα είχε τύχη και συμφώνησαν να αποσυρθεί.
Από τους συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη εκφράστηκε η εκτίμηση ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε μεταστροφή από τους Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας και τους Συντηρητικούς της Πολωνίας και, μάλιστα, διατυπώθηκαν ερωτήματα ως προς τη στάση του Αντ. Σαμαρά.
Τα ερωτήματα αυτά πάνε μέχρι την άσκηση αρνητικής επιρροής στον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζ. Ντολ και τον πρόεδρο της Ε.Ε., Ζ.-Κ. Γιούνκερ, με το αιτιολογικό ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε διαδικασία για την εκλογή προέδρου και η ελληνική υποψηφιότητα θα περιέπλεκε τα πράγματα.
Η εκτίμηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση από την πλευρά του Αντ. Σαμαρά. Συνεργάτες του τέως προέδρου εξέφραζαν κατάπληξη και έλεγαν σκωπτικά ότι στην περίπτωση αυτήν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.
Α.Π.