Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας από σήμερα στην Καλαμάτα

Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας από σήμερα στην Καλαμάτα

Ξεκινούν σήμερα στις 9.00 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite, οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου Ρουμανίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Στο συνέδριο έχουν υποβληθεί 172 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και τις πέντε ηπείρους. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 80 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (19 από την Ελλάδα, 61 από τις υπόλοιπες 32 χώρες).
Οι εργασίες, που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών, πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στην αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κ.λπ. Επίσης, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στους παραπάνω τομείς και πώς αυτοί διαμορφώνονται και επιδρούν σε διαφορετικές χώρες.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος, με τις αντίστοιχες ομιλίες: «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;», «Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις» και «Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες».
Πρόεδρος Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο δρ Δημήτριος Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής.