Αντιδράσεις για την παραχώρηση αθλητικών χώρων του Δήμου Μεσσήνης


Μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προστριβές μεταξύ της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης, προκάλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παραχώρηση αθλητικών χώρων.
Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Πετρόπουλος, ανέφερε πως υπάρχουν πέντε αιτήματα. Το πρώτο από δημότες για το κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης, το δεύτερο για τη δωρεάν παραχώρηση των τριών γηπέδων του τένις στον Άγιο Νικόλαο από τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης, το τρίτο από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Ελπίδα Άριος» για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου, το τέταρτο από τον Αθλητικό Όμιλο «Ακρίτας Καλαμάτας» για την παραχώρηση του κλειστού και το πέμπτο από το Γυμναστικό Σύλλογο Μεσσήνης για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου.
Ταυτόχρονα, ανέγνωσε και τις απόψεις της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, η οποία συναινεί στο πρώτο, δεύτερο και πέμπτο αίτημα, διαφωνώντας με τα τρίτο και τέταρτο.

Αντιδράσεις
Την απορία του για την ευκολία με την οποία απέρριψε τα δύο αιτήματα η Δημοτική Κοινότητα, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στ. Αναστασόπουλος, λέγοντας πως πρόκειται για σημαντικά ζητήματα που αφορούν και την τοπική οικονομία. «Θεωρούμε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι περιουσία του Δήμου και των δημοτών και των συμφερόντων των δημοτών. Δεν είναι για να τις έχουμε αραχνιασμένες, ούτε να ασκεί κάποιος εξουσία και να λέει δεν το δίνω. Είναι δικό σου; Εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία; Αυτά είναι τα ερωτήματα», είπε στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας αυστηρές και λανθασμένες τις απόψεις να μην παραχωρηθούν σε όλους οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τάχθηκε υπέρ της διαμόρφωσης όρων και προγράμματος για τη χρήση τους.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει, αλλά θα πρέπει να συνταχθεί κανονισμός λειτουργίας, ενέργεια που ήδη ξεκίνησε, παραδέχθηκε ο κ. Πετρόπουλος σημειώνοντας πως «στον αθλητισμό και στα παιδιά δεν υπάρχουν διακρίσεις και μικροπολιτικές».
Εξέφρασε την άποψη ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα ο κανονισμός και πρόσθεσε ότι έχει γίνει επαφή με τα σωματεία «Ελπίδα Άριος» και την Ακαδημία «Ακρίτας Καλαμάτας» που θα κάνει παράρτημα στην Μεσσήνη, προκειμένου να διατυπώσουν εκ νέου αίτημα, που θα συζητηθεί παράλληλα με τον κανονισμό λειτουργίας.
Με τα όσα ειπώθηκαν διαφώνησε ο σύμβουλος Αναστ. Παπαγεωργίου, προτείνοντας να δοθεί παράταση χρόνου λόγω του κανονισμού και όχι με βάση την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ, στη συνέχεια δήλωσε πως θα καταψηφίσει, καθώς, όπως είπε, «έτσι όπως το κάνουμε, φαίνεται ένας άκαρδος τοπικισμός».
Τελικά, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα εξής:
-Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης σε δημότες και στον Γυμναστικό Σύλλογο Μεσσήνης για το 2015.
-Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του χώρου των τριών γηπέδων αντισφαίρισης του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Νικολάου για το 2015 στον Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης.
-Αναβολή της συζήτηση των αιτημάτων για παραχώρηση χρήσης του χώρου του Κλειστού
Γυμναστηρίου Μεσσήνης για το 2015 και μέχρι την εφαρμογή της απόφασης που θα αφορά στον Κανονισμό Διαχείρισης και Λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων της Δ.Ε Μεσσήνης από τον Αθλητικό και Μορφωτικό Σύλλογο « Ελπίδα Άριος» και τον Αθλητικό Όμιλο «Ακρίτας Μεσσήνης».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου