Νεοδημοκρατικά…

Νεοδημοκρατικά…

Ενδιαφέροντες ιστορίες από τους γαλάζιους κομματικούς διαδρόμους φιλοξενούσε, χθες, ο ΒΗΜΑτοδότης. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
«Δεν ξέρω ποιος θα εκλεγεί στην ηγεσία της Ν.Δ., αλλά το σίγουρο είναι ότι την επόμενη ημέρα έχει να αντιμετωπίσει και μια δικαστική απόφαση για έξωση του κόμματος από τα γραφεία της Συγγρού. Η Ν.Δ. δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και δεν αποκλείεται, αν ο νέος αρχηγός δεν προβεί στις κατάλληλες κινήσεις, να δούμε σκηνές όπως να μπαίνει δικαστικός επιμελητής και να παίρνει καρέκλες, γραφεία κ.τ.λ.

****

Έτοιμοι να θέσουν θέμα παραίτησης του Ευ. Μεϊμαράκη από την ηγεσία της Ν.Δ. ήταν οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοί του, Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας. Και οι τρεις μού λένε ότι κατηγορούν τον «Βαγγέλα» πως χρησιμοποιεί τον κομματικό μηχανισμό για να ενισχυθεί η υποψηφιότητά του, καθώς παραμένει ακόμη πρόεδρος της Ν.Δ. και ταυτόχρονα είναι υποψήφιος. Τελικά, δεν προχώρησαν στην κίνησή τους, αν και το κείμενο της επιστολής τους ήταν σχεδόν έτοιμο.

****

Αν νομίζετε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν αγωνιά για την εσωκομματική μάχη στη Ν.Δ., κάνετε λάθος. Ο πρώην πρωθυπουργός στην ουσία αγωνιά για ένα και μόνο πράγμα, για την ενότητα της Ν.Δ., και διαμηνύει σε αυτούς που τον συναντούν ότι πρέπει να στηριχθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης.
Ήδη όλα τα βασικά “καραμανλικά” στελέχη έχουν εμφανιστεί και δηλώνουν τη στήριξή τους στον Ευ. Μεϊμαράκη προκαλώντας την οργή πολλών. “Η Ν.Δ. δεν έχει και δεν πρέπει να έχει βασικό μέτοχο” είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μια αναφορά που εξελήφθη ως αιχμή για τον πρώην πρωθυπουργό.

****

Αδιαφορία, ωστόσο, καταγράφεται στην κοινωνική και κομματική βάση της Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν σε δύο εβδομάδες. Γι’ αυτό και οι υποψήφιοι αρχηγοί πρόκειται να ανεβάσουν τους τόνους με την ελπίδα να αυξήσουν το ενδιαφέρον της βάσης, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή».
Α.Π.