Έτοιμη η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας για την υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος

Έτοιμη η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας για την υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία, περιμένει τα τρόφιμα

Έτοιμη να υλοποιήσει το επισιτιστικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία, όπου δικαιούχοι είναι περίπου 3.500 άνθρωποι, δηλώνει η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές ότι η καθυστέρηση υλοποίησής του δεν αποτελεί δική της ευθύνη.
Το επισιτιστικό πρόγραμμα, με παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, έπρεπε να έχει ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ενώ η τελευταία δέσμευση είναι να γίνει διάθεση των ειδών πριν από τις γιορτές. Όμως, ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο γι’ αυτό. Οι προμήθειες των ειδών έχουν γίνει κεντρικά από το υπουργείο και μόνο για το 2016 θα γίνουν τοπικά από τις δομές που υλοποιούν το πρόγραμμα.

Υλοποίηση
Σε ανακοίνωση από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, αναφέρεται ότι μετά την υλοποίηση του 1ου και του 2ου σταδίου διαβούλευσης, την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, τη δημιουργία κοινωνικής σύμπραξης, (η οποία αποτελείται από 29 μέλη, με επικεφαλής εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας), ακολούθησε η υπογραφή από τους πιστοποιημένους εταίρους του σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας.
Αμέσως μετά εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και συντάχθηκε το τεχνικό δελτίο.
Με απόφαση της κας Αλειφέρη, την οποία έχει εξουσιοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά, έχουν ήδη επιλεγεί ο υπεύθυνος υλοποίησης του έργου με ευθύνη τη συνολική εποπτεία του, ο συντονιστής της Κοινωνικής Σύμπραξης και των Εταίρων και ο υπεύθυνος της κεντρικής αποθήκης.

Μέχρι τα Χριστούγεννα
Επίσης, από την Περιφερειακή Ενότητα έχει επιλεγεί η κεντρική αποθήκη στην Καλαμάτα, όπου θα αποστέλλονται τα τρόφιμα και στη συνέχεια θα προωθούνται στα σημεία διανομής. Έχουν ήδη οριστεί τα σημεία και οι υπεύθυνοι διανομής σε κάθε Δήμο και έχουν σταλεί στη διαχειριστική αρχή οι πίνακες των ωφελουμένων ανά σημείο διανομής.
«Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κοινωνική Σύμπραξη Μεσσηνίας είναι έτοιμη σε ό,τι την αφορά για την πρώτη παραλαβή τροφίμων και διανομή τους, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας, θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.
Τέλος, ανακοινώνεται ότι η Κοινωνική Σύμπραξη θα συνέλθει σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός υλοποίησης του έργου για το 2016.

της Βίκυς Βετουλάκη