Αριστερές απευθείας αναθέσεις…

Αριστερές απευθείας αναθέσεις…

Σε σειρά απευθείας αναθέσεων προχώρησε λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπουργός ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό σε οκτώ ιδιώτες ή εταιρείες διάφορες πτυχές της παρακολούθησης των οδικών παραχωρήσεων και την υποστήριξη μιας υπηρεσίας του υπουργείου. 
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν οι αποσπάσεις ή προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων και συμβούλων στο γραφείο του υπουργού, που αριθμεί πλέον 21 άτομα, όταν η απόφαση σύστασής του προέβλεπε 7.
Οι περισσότερες από τις απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών συμβούλων υπεγράφησαν και δημοσιεύτηκαν στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και μόνο μία από τις οκτώ μία εβδομάδα νωρίτερα. 
Το Δεκέμβριο, επίσης, συνεχίστηκε η στελέχωση του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υποδομών, που αριθμεί πλέον 21 άτομα. Το γραφείο του κ. Σπίρτζη αριθμεί σήμερα 10 άτομα «ειδικό επιστημονικό προσωπικό», 4 αποσπασμένους υπαλλήλους, 3 μετακλητούς, 2 «ειδικούς συμβούλους» και 2 «ειδικούς συνεργάτες». 
Η απόφαση ίδρυσης του γραφείου, στις 23 Σεπτεμβρίου, προέβλεπε 4 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και 3 ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.
Ποιος θα πει στον υπουργό να βάλει κάποιο φρένο;
Α.Π.