Αυτοκινητόδρομος ΜΟΡΕΑΣ: Από… Αύγουστο χειμώνα και από Δεκέμβριο… Ιανουάριο

Αυτοκινητόδρομος ΜΟΡΕΑΣ: Από… Αύγουστο χειμώνα  και από Δεκέμβριο… Ιανουάριο

Μετατίθεται συνεχώς ο χρόνος επανέναρξης του έργου

Τελείωσε η υπομονή για τη νέα σύμβαση που θα φέρει την ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Μορέα και οι φωνές για να ολοκληρωθεί το έργο πληθαίνουν. Τα έργα έχουν σταματήσει από το καλοκαίρι του 2013 και φτάσαμε αισίως τα 2,5 χρόνια παύσης.
Αν και από τις αρχές του χρόνου είχε υποστηριχθεί και από τη νέα κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει η υπογραφή νέας σύμβασης και από το καλοκαίρι έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προς το παρόν έχουμε μόνο εξαγγελίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Τώρα κυλάμε από μήνα σε μήνα, καθώς η κύρωση στη Βουλή είχε προγραμματιστεί το Νοέμβριο, πήγε στα τέλη Δεκεμβρίου και τώρα μιλάμε για Ιανουάριο.
Σε αυτό το μήκος κύματος, όπως μαθαίνει το ypodomes, έχουμε νέα ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ., Αθανάσιο Δαβάκη, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υπογραφή.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «πριν από 10 μήνες ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει και να ολοκληρώσει το έργο αυτό», ενώ ρωτά πότε θα έλθει για κύρωση στη Βουλή η τροποποιημένη σύμβαση.
Επίσης, με έγγραφο του Δήμου Σπάρτης που διαθέτει το ypodomes.com ζητείται από το υπουργείο Υποδομών η άμεση αποκατάσταση υποδομών στις περιοχές που διέρχεται ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη.
Σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται σε θέματα πρόσβασης, άρδευσης και αντιπλημμυρικών στις περιοχές Πελλάνας, Καστορείου, Βορδόνιας, Λογκανίκου, Αγίου Κωνσταντίνου και Κλαδά.
Το ζήτημα της ολοκλήρωσης του υπόλοιπου αντικειμένου έργων για να λειτουργήσει το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη, αλλά και η Περιμετρική Καλαμάτας, είναι μία υπόθεση 4 και 7 μηνών μόλις.