Εκλογές ΝΔ στη Μεσσηνία: Θρίαμβος Μεϊμαράκη, έκπληξη από Μητσοτάκη

Εκλογές ΝΔ στη Μεσσηνία: Θρίαμβος Μεϊμαράκη, έκπληξη από Μητσοτάκη

Ξεπέρασε και τους πιο αισιόδοξους στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας η συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος στην προχθεσινή διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Όπως μας έλεγαν, θα χαμογελούσαν αν ο αριθμός των ψηφοφόρων έφτανε τους 5.000, αλλά οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν τους 7.500 (7.623 για την ακρίβεια).
Αυτό, τόσο για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, όσο και για τα υπόλοιπα στελέχη, έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένας σοβαρός εναλλακτικός πόλος εξουσίας και ότι το κόμμα, παρά τις μεγάλες εκλογικές ήττες, το 2015 παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.
Βέβαια, εκείνο που προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο θρίαμβος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στη Μεσσηνία, όταν τα διάφορα σενάρια που έβλεπαν συνεχώς το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, υποστήριζαν ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, στηρίζει πρωτίστως τις υποψηφιότητες του Απ. Τζιτζικώστα και του Αδ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα, όμως, με τα τελικά αποτελέσματα,  ψήφισαν συνολικά 7.623 και τα άκυρα ήταν 71. Από τις ψήφους που καταμετρήθηκαν ο Βαγγ. Μεϊμαράκης έλαβε 2.880, ο Κ. Μητσοτάκης 1.711, ο Απ. Τζιτζικώστας 1.622 και ο Αδ. Γεωργιάδης 1.339.
Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης κέρδισε το μεγαλύτερο κέντρο, την Καλαμάτα, αλλά και όπου αλλού είχαν στηθεί κάλπες στη Μεσσηνία. Μόνο στην Πύλο ήταν δεύτερος πίσω από τον Αδ. Γεωργιάδη.
Βέβαια, μνεία πρέπει να γίνει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην Πελοπόννησο, χωρίς να έχει μαζί του κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. στους νομούς, χωρίς προέδρους των ΝΟΔΕ και χωρίς αιρετούς να τον στηρίζουν, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και ήρθε παντού δεύτερος, ακόμα και στο νομό μας.

              
Του Αντώνη Πετρόγιαννη