Επίθεση Τατούλη σε Τσιρώνη και δημάρχους για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου από το Kalamata Journal, Σταύρου Μαρτίνου, για το αν προκύπτει περιορισμός κινήσεων στην Περιφέρεια ύστερα από τη συγκρότηση κυβερνητικής επιτροπής για τα μεγάλα έργα υποδομής, που περιλαμβάνει και το συντονισμό των ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα απορρίμματα. 
Στην απάντησή του ο κ. Τατούλης ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Ζήτησε να μη ζούμε στον κόσμο της παράνοιας και συμπλήρωσε ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει εγκριθεί πλέον και καμία υπουργική επιτροπή και κανένας φορέας δεν μπορεί να κρίνει τη συμβατότητά του. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως τόνισε. Επισήμανε ακόμη πως αν η κυβέρνηση δε θέλει το έργο, τότε μπορεί να φέρει νόμο στη Βουλή. Αλλιώς δεν έχει καμία δυνατότητα να ανακόψει την πορεία του.
Ο κ. Τατούλης στη συνέχεια της απάντησής του άφησε αιχμές και για τους δημάρχους, ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθάνεται υπερήφανη που μπόρεσε και ολοκλήρωσε σε σύντομο διάστημα αυτό το έργο, με όλες τις αντιξοότητες, με όλους αυτούς που για χρόνια είχαν την ευθύνη, που σήμερα κόπτονται και τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα… Όλοι αυτοί που μέχρι χθες σκορπούσαν τα απόβλητά τους στα βουνά, στα ποτάμια και σε αρχαιολογικούς χώρους… Όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να αλλάξουν τη ρότα αυτού του θέματος, και σήμερα λένε ό,τι θέλουν… Η ευθύνη τους, όμως, απέναντι στους πολίτες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα πρόστιμα έχουν κατανεμηθεί, θα έρθουν στους λογαριασμούς, και αυτοί που σήμερα θέλουν να δυσκολέψουν τα πράγματα, είναι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στους πολίτες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, θα τηρήσει αυστηρά όλες τις πολιτικές που θα βοηθήσουν τη μετατροπή της σε πράσινη Περιφέρεια. Με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή της περιοχής.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσιρώνης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, έχει άγνοια πολιτικού κινδύνου… γιατί όλοι αυτοί πλέον είναι οι νέοι κομήτες που ο καλός θεός μάς έστειλε εδώ πέρα».

του Κώστα Γαζούλη