Η «Ελαιοκομία» τιμήθηκε για την εξωστρέφειά της

Η «Ελαιοκομία» τιμήθηκε  για την εξωστρέφειά της

Απονεμήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σε ειδική εκδήλωση, τα βραβεία Greek Export Awards 2015 στις πιο εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Ανάμεσα στις εταιρείες που τιμήθηκαν είναι και η μεσσηνιακή «Ελαιοκομία», με έδρα τη Σχοινόλακκα του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
«Ξεφυλλίζοντας» την ιστοσελίδα της μπορεί κάποιος να μάθει πολύτιμα πράγματα για τον τρόπο που δρα και αναπτύσσεται:

Το μήνυμα…
«Είχα την τύχη να γεννηθώ και μεγαλώσω στη μητρόπολη του ελαιολάδου στην Ελλάδα, στην Καλαμάτα.. Οι αναμνήσεις μου γεμάτες από την καθαρότητα και την παρθένα γεύση του. Τα αιώνια δέντρα της ελιάς να με χαιρετάνε στις παιδικές μου βόλτες, με τα φύλλα της να ασημίζουν στα μάτια μου και τις μυρωδιές του πρώτου λαδιού να γεμίζουν τα σωθικά μου.
Οι μνήμες αυτών των αισθήσεων βαθιά χαραγμένες μέσα μου με ακολούθησαν σε όλη μου τη ζωή και δεν ξεθώριασαν παρά το δρόμο που χάραξα επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας, 25 χρόνια τώρα, εργαζόμενη επικεφαλής στο νομικό αλλά και ασφαλιστικό τμήμα ναυτιλιακών εταιρειών.
Για μένα, ακόμα και τώρα, το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν ανεκμετάλλευτο. Παράγουμε και δημιουργούμε το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο και νιώθω σαν να το θεωρούμε αυτονόητο, σαν να μην του δίνουμε τα εύσημα που του πρέπουν.
Κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε από παράδοση στο φαγητό μας, δεν αντιλαμβανόμαστε πάντα τον πλούτο του. Μόνο αν ζεις μαζί του, και το παράγεις, μόνο τότε στ’ αλήθεια διαπερνάει την ύπαρξή σου και σε κάνει να δένεσαι με το δέντρο και τον καρπό του. Οι ρίζες της ελιάς γίνονται ρίζες σου. Αυτό θέλω να διαλαλήσω στον κόσμο. Ένας σκοπός ζωής από τον οποίο αδυνατώ να παρεκκλίνω: Να αναγνωριστεί το ελληνικό ελαιόλαδο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας.
Στις συχνές επαφές μου, μέσω της ναυτιλίας, με ανθρώπους από διάφορα μέρη του πλανήτη, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το θαυμασμό και την εκτίμησή τους για τον “Υγρό Χρυσό”. Ο προορισμός μου κατέστη σαφής: να γνωστοποιήσω τα αξιώματά του παντού στον κόσμο, σαν να είναι το ελληνικό ελαιόλαδο το πιο μεγάλο, διάσημο και θαυμαστό ποντοπόρο πλοίο του κόσμου.
Αυτό που επιθυμώ βαθιά και αληθινά είναι να προσφέρω στους ανθρώπους αυτό που πραγματικά χρειάζονται και αξίζουν: Να βάλουν στο τραπέζι τους το ελληνικό ελαιόλαδο με τον ύψιστο διατροφικό του πλούτο. Το όραμά μου είναι να δημιουργήσω και να προσφέρω ένα διατροφικό χρυσό κόσμημα, ένα σπάνιο ελιξίριο για κάθε μέρα».
Chryssanthi Sofrona
CEO & Founder

Η εταιρεία
Η ELEOKOMIA είναι πολλά περισσότερα από μια εταιρεία. Είναι άνθρωποι με ρίζες σε τόπο όπου λατρευόταν και λατρεύεται η ελιά.
Η ELEOKOMIA ακολουθεί πιστά και με απόλυτο σεβασμό όλα τα βήματα εξέλιξης του ελαιολάδου, από τη φροντίδα του δέντρου μέχρι το τελικό προϊόν. Ένα μπουκάλι έξτρα παρθένου ελαιολάδου που θέλει να εγείρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεύσης.
Η βασική παραγωγή λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Ο απαρέγκλιτος στόχος είναι η δημιουργία αγνού παρθένου ελαιολάδου, καθώς και η σύνθεση μιας σειράς μοναδικών προϊόντων που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές πιστοποίησης και ISO’s.

Φιλοσοφία
Μόνο εάν σηκώθηκες τα χαράματα, μέσα στο κρύο του Δεκέμβρη, φόρεσες τις γαλότσες σου, πήρες την τσάντα σου με λίγη τροφή και κατευθύνθηκες στο χωράφι με το πρώτο φως του ήλιου, άπλωσες τα λιόπανα και άρχισες να συλλέγεις τον καρπό και μετά τον έβαλες μέσα στα σακιά, ξεχωρίζοντας τα λίγα φύλλα, για να τα στοιβάξεις μαζί, με ιερό τρόπο, και μετά να τα μεταφέρεις στο ελαιοτριβείο, μόνο τότε ξέρεις στα αλήθεια τι σημαίνει «ελαιόλαδο».
Και με πόσο σεβασμό και αγάπη πρέπει να αντιμετωπίζεις τον ιερό καρπό της ελιάς, χωρίς να τον παίρνεις σαν δεδομένο. Επειδή μεγαλώσαμε με αυτές τις μνήμες και αυτές τις εικόνες, στην ELEOKOMIA, αντιμετωπίζουμε το ελαιόλαδο όπως του αξίζει: σαν «Θείο» δώρο. Το αγαπάμε.
Το όραμά μας στην ELEOKOMIA είναι ένα: Να αναδειχθούν σε όλη την υφήλιο τα αξιώματα και οι αξίες του ελληνικού ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο που για τους Έλληνες είναι δεδομένο, για τον άλλον κόσμο αποτελεί ένα εξαίρετο θαυμαστό «προϊόν».
Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα μοναδικό και πρότυπο ελαιοτριβείο με παγκόσμια αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις από τη στιγμή που το χέρι τρυφερά κατεβάζει την ελιά στο λιόπανο μέχρι τη στιγμή που το όμορφο και λαμπερό ελαιόλαδο θα σταθεί πάνω στο ράφι.
Ο δρόμος της παραγωγής παρακολουθείται αυστηρά σε όλη τη διαδικασία για να διαφυλαχθούν οι αξίες και τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα ιχνηλασιμότητας. Μόνο έτσι διαφυλάσσεται η ουσία και η αξία του και «τυλίγεται» το προϊόν με την αγάπη και το σεβασμό που του πρέπει.
Η παλιά σοφία των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής και η βιωματική καλλιέργεια της ελιάς μπλέκονται ιδανικά με τις σύγχρονες μεθόδους και τις νέες γνώσεις. Αυτό το μπουκέτο αξιών μας έχει δοθεί για να αναδείξουμε τη «Θεϊκότητα» του ελαιόλαδου. Γι’ αυτό και δεν έχουμε ως μοναδικό στόχο την εμπορευματοποίησή του. Δουλειά μας είναι να διατηρήσουμε το προαιώνιο δώρο της γης. Διαλέγουμε, επιλέγουμε και ακολουθούμε τον πιο σωστό τρόπο καλλιέργειας. Αγκαλιάζουμε κάθε μέρα το ευλογημένο δέντρο και τον καρπό του με αγάπη και φροντίδα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας. Το τιμάμε, το προστατεύουμε, το αναδεικνύουμε.
Για μας η ενασχόληση με το ελαιόλαδο είναι ένα ταξίδι μαγικό, αποκαλυπτικό. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του καρπού πάνω στην ελιά, μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα. Το φύλαγμα όλων των αξιών μέσα σε ένα μπουκάλι. Και να ο υγρός χρυσός, όπως αναφερόταν στο ελαιόλαδο ο Όμηρος.
Πραγματικά αυθεντικό και καθαρό: το ελληνικό μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Ένα σημαντικό πολιτισμικό κομμάτι. Ένα στοιχείο αναγνώρισης της πατρίδα μας παντού στον κόσμο. Οι παραδόσεις, αλλά και οι νέες θαυμαστές τεχνολογίες, μαζί με όλη την αφοσίωση και το σεβασμό, δημιουργούν ένα ελαιόλαδο με τόπο παραγωγής τη Μεσσηνία και από ποικιλία Κορωνέικη και πιο συγκεκριμένα με τις ρίζες του να κρατάνε στην επαρχία Πυλίας. Παρθένο, καθαρό και πλούσιο, αξίζει να το δει ο καθένας σαν ένα ελιξίριο διατροφής, ένα ύψιστο διατροφικό προϊόν.
Η ELEOKOMIA γίνεται απλά ένας ταπεινός υπηρέτης του “Θείου” δώρου και θα κάνει τα πάντα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, για να αναγνωριστεί η πραγματική του αξία και να στεφθεί το ελληνικό ελαιόλαδο ως αληθινός διατροφικός πρίγκιπας.