Η κυβέρνηση στηρίζει το Δήμο Καλαμάτας – Προτεραιότητα, δρόμοι, αντιπλημμυρικά και ανάπτυξη λιμανιού

Η κυβέρνηση στηρίζει το Δήμο Καλαμάτας – Προτεραιότητα, δρόμοι, αντιπλημμυρικά και ανάπτυξη λιμανιού

Ανακοινώσεις για έργα χθες από το γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδε
 
Ένα… τσουβάλι γεμάτο χρήματα για έργα, αλλά και υποσχέσεις, έφερε χθες το υπουργείο Υποδομών στο Δήμο Καλαμάτας, με «Άγιο Βασίλη» το γενικό γραμματέα του, Γιώργο Δέδε, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στο Δημαρχείο μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη και Πέτρο Κωνσταντινέα, αλλά και το διευθυντή του υπουργείου για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης, Γιάννη Καρνέση.
Ο δήμαρχος Π. Νίκας με έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπό του άκουσε τον κ. Δέδε να αναφέρεται στην οριστικοποίηση της διάθεσης 3.000.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα στην πολύπαθη περιοχή της εθνικής οδού από το νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, καθώς και τη δέσμευση για διάθεση 900.000 ευρώ περίπου, για μελέτες και έργα στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε θερμά το γενικό γραμματέα, τόνισε ότι είναι τιμή για την πόλη η επίσκεψή του και του απένειμε ένα αναμνηστικό μετάλλιο της Καλαμάτας, καθώς και βιβλίο με τη νεότερη ιστορία της πόλης, πόνημα και έκδοση των Γενικών Αρχείων του Κράτους/Αρχεία Νομού Μεσσηνίας.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι με τα έργα που θα γίνουν με τα 3.000.000 ευρώ θωρακίζεται η περιοχή από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα από τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις βροχές. Πρόσθεσε, δε, ότι τα έργα αυτά συνδέονται με αντιπλημμυρικό έργο της Νέας Εισόδου, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 800.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση για τη β’ φάση του μάστερ πλαν του λιμανιού και την υλοποίηση έργων, ο δήμαρχος τόνισε ότι με αυτά τα 900.000 ευρώ θα γίνουν πράγματα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι προτεραιότητα για το υπουργείο Υποδομών και την κυβέρνηση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας από φυσικά φαινόμενα, και σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μεταβίβαση της πίστωσης των 3.000.000 ευρώ, η οποία, σημειώνεται, αρχικά είχε εγκριθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν ήταν υπουργός Υποδομών.
Για το λιμάνι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου σημείωσε ότι πρόκειται για εγκατάσταση μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας και η χρηματοδότηση αποσκοπεί ακριβώς στο να κατακτήσει τη θέση που δικαιούται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε, δε, ότι σκοπός το υπουργείου είναι το λιμάνι της Καλαμάτας να καταστεί ζωτικής σημασίας για τη χώρα.
Στην ατμόσφαιρα, χθες το πρωί, στο Δημαρχείο, υπήρχε κλίμα συναίνεσης και διάθεσης για κοινή πορεία υπουργείου και Δήμου Καλαμάτας, κάτι που φάνηκε στις δηλώσεις τόσο του κ. Δέδε όσο και του κ. Νίκα.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν με δηλώσεις τους η Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη, αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντινέας.
Η πρώτη σημείωσε ότι, παρά τη δημοσιονομική στενότητα της χώρας, κάποια πράγματα ιεραρχούνται και τόσο η υπογραφή για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου του Μορέα όσο και οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις προς το Δήμο, αποδεικνύουν τη θέληση της κυβέρνησης να αξιοποιεί τη λαϊκή εντολή που διαθέτει προς όφελος των πολιτών.
Τέλος, από την πλευρά του ο Πέτρος Κωνσταντινέας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν ξεχνά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, κι αν χρειαστεί για τη Μεσσηνία, «θα φτάσουμε εκεί που δεν μπορούμε», χρησιμοποιώντας μία ρήση του Νίκου Καζαντζάκη.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη