Ικανοποιημένοι οι δικηγόροι υπεράσπισης από την απόφαση του ΜΟΔ στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 37χρονου

Ικανοποιημένοι οι δικηγόροι υπεράσπισης από την απόφαση του ΜΟΔ στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 37χρονου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε δηλώσεις του στο «Θ», αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας το βράδυ της Τρίτης, ο δικηγόρος  Φώτης  Βασ.  Λαπιώτης, που ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου Ρουμάνου που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενός 37χρονου Έλληνα στη Λακωνία.
Ερωτώμενος, ο κ. Λαπιώτης τόνισε:
«Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, μετά από δύο εξαντλητικές πολύωρες συνεδριάσεις, απεφάνθη περί μετατροπής της κατηγορίας από ανθρωποκτονία τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντας στους κατηγορουμένους το ελαφρυντικό περί έμπρακτης μετάνοιας επιδιώκοντας να μειώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, καταδικάζοντας τους σε ποινή καθείρξεως 6 ετών.
Η ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά τον εντολέα μου, προέκυψε από τη συνεκτίμηση του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων όσο και από την ακροαματική διαδικασία. Οι αυτοτελείς ισχυρισμοί μας υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τους δικαστές, αφού αξιολογήθηκαν τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού αυτού συμβάντος και αποδόθηκε ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της συμπεριφοράς των κατηγορουμένων».
Β.Β.