Κόντρα Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων!

Κόντρα Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΣΥΡΙΖΑ  για την διαχείριση των απορριμμάτων!

-Νικολάκου: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει εξετάσεις μόνο στους πολίτες της
 
-Παπαζαχαρίας: «Η κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων έθαψε οριστικά και αμετάκλητα τα όνειρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων από ιδιωτικά συμφέροντα!»
 
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της θεματικής αντιπεριφερειάρχη, Ντίνας Νικολάκου και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσου Παπαζαχαρία, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαζαχαρίας με άρθρο του αναφέρει ότι με «κοινή τους απόφαση τα τρία συναρμόδια υπουργεία: Οικονομίας-Εσωτερικών και Περιβάλλοντος έθαψαν οριστικά και αμετάκλητα τα όνειρα για διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου από ιδιωτικά συμφέροντα!
Ο απαρχαιωμένος περιφερειακός σχεδιασμός σε συνάρτηση με τους ληστρικούς όρους που βάζει σε βάρος των δημοτών και των Δήμων η προτεινόμενη συμφωνία με τον ιδιώτη, έγινε η αφορμή να κάνουν την κοινή δήλωση τα τρία προαναφερόμενα υπουργεία!».
Τέλος, ο κ. Παπαζαχαρίας εκτοξεύει τα βέλη του προς την Περιφερειακή Αρχή, λέγοντας: «Οι πομπώδεις δηλώσεις και οι τσιριχτές τηλεοπτικές εμφανίσεις από στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχουν πλέον κανένα νόημα, γιατί ανήκουν στη σφαίρα του επιθυμητού, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στη χώρα μας και ότι του επιθυμητού προηγείται το δημόσιο συμφέρον και πιο συγκεκριμένα το συμφέρον των δημοτών!».
Σχολιάζοντας η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου τις δηλώσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, δήλωσε: «Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας “πανηγυρίζει” για τη δήθεν απόφαση της κυβέρνησης να θάψει οριστικά και αμετάκλητα τα “όνειρα” της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οφείλει να ξέρει ο κ. Παπαζαχαρίας ότι βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός της ψήφου των πολιτών. Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές οι πολίτες της Πελοποννήσου έδωσαν ισχυρή λαϊκή εντολή στον κ. Τατούλη και σε όλους εμάς τους συνεργάτες του να συνεχίσουμε την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει το 2011 για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και τη δημιουργία νέων προοπτικών ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας.
Στις ίδιες εκλογές του 2014 η παράταξη και τα στελέχη του κόμματος που εκπροσωπεί ο κ. Παπαζαχαρίας έθεσαν το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στο κέντρο της αντιπαράθεσης απέναντί μας. Προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, ρίχνοντας συνεχώς λάσπη και συκοφαντία.
Αντισταθήκαμε στο λαϊκισμό και υπερασπιστήκαμε με σθένος το έργο μας κατά την προεκλογική περίοδο. Οι πολίτες, από την πλευρά τους, τους γύρισαν τη πλάτη και επιβράβευσαν το σχεδιασμό μας.
Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλάζει σελίδα στην Πελοπόννησο. Βάζει τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Ανοίγει νέους ορίζοντες για τον τουρισμό και την αγροτική μας οικονομία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθίσταται πλέον Περιφέρεια της αειφορίας.
Πρέπει να μάθει ο κ. Παπαζαχαρίας ότι υπάρχουν και πολιτικοί που σέβονται την ψήφο των πολιτών. Ας περιορίσει την αλαζονεία του. Ας μη βιάζεται να πανηγυρίσει για τη δήθεν ακύρωση του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ας μας πει για το φιάσκο της απόσυρσης άρον άρον από την κυβέρνηση του παράλληλου προγράμματος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει υπογράψει μνημόνια ούτε δέχεται επιτροπείες έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει εξετάσεις μόνο στους πολίτες της».