Μαθήτρια βούτηξε στο κενό από παράθυρο του β΄ ορόφου σε σχολείο της Καλαμάτας

Μαθήτρια βούτηξε στο κενό από παράθυρο του β΄ ορόφου σε σχολείο της Καλαμάτας

Μία 7χρονη μαθήτρια της Β΄ τάξης τραυματίστηκε προχθές το μεσημέρι στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Αφού τελείωσε το μάθημα της Πληροφορικής, η μαθήτρια βρέθηκε κλεισμένη στην αίθουσα. Προσπαθώντας να βγει, έπεσε από μεγάλο ύψος στο προαύλιο, από παράθυρο που δεν έχει κάγκελα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας, έχοντας ωστόσο πολλά και σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι, αλλά και στα πάνω και κάτω άκρα.
Να σημειωθεί πως αρχικά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έφυγε αμέσως, συνοδεία του πατέρα της, για το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού…
Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, διεξάγεται έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ επικεφαλής της είναι ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνος Πετρόπουλος, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και ενημέρωσε αρμοδίως το υπουργείο.
Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου, οι αίθουσες κλειδώνονται μετά το τέλος των μαθημάτων για λόγους ασφαλείας, στο δεύτερο όροφο, όμως, όλα τα παράθυρα του διαδρόμου είναι χωρίς φύλαξη.