Μετά τις γιορτές άλλα 80 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών σε διαπραγμάτευση

Μετά τις γιορτές άλλα 80 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών σε διαπραγμάτευση

ειδικού σχολείου και ελαιοχώρι
 
Άλλη μια διαπραγμάτευση για μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία λήγει σήμερα, ενώ αρκετά είναι ακόμα τα αδιάθετα δρομολόγια, τα οποία θα τεθούν σε διαπραγμάτευση μετά τις γιορτές.
Στο μεταξύ, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε η κατάργηση ορισμένων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών, αλλά και η  υπέρβαση των χιλιομετρικών αποστάσεων για τη μεταφορά συγκεκριμένων μαθητών.
 
Και νέα διαπραγμάτευση
Σήμερα το μεσημέρι στις 3.00 λήγει η προθεσμία για κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενους ταξιτζήδες για τέσσερα δρομολόγια που αφορούν στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και τρία δρομολόγια για μεταφορά μαθητών από την περιοχή του Ελαιοχωρίου.
Μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναμένεται να υπάρξει άλλη μια ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για περίπου 80 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από ταξί. Πρόκειται για δρομολόγια που έχουν κηρυχτεί άγονα από το διαγωνισμό και τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις.
 
Αποφάσεις Οικονομικής
Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας εγκρίθηκε πρακτικό αρμόδιας επιτροπής για υπέρβαση χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να μπορεί να γίνει η μεταφορά με άλλα μεταφορικά μέσα. Πρόκειται για συνολικά 24 μαθητές με τόπο κατοικίας περιοχές του ∆ήμου Δυτικής Μάνης και συγκεκριμένα από Άγ. Νικόλαο, Νεοχώρι, Στούπα, Προάστιο, Προσήλιο, Κάτω ∆ολοί, Άνω ∆ολοί, Σταυροπήγιο, Καλιανvαίικα, Κάμπο, οι οποίοι φοιτούν σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. Η χιλιομετρική απόσταση από τις περιοχές αυτές μέχρι τις σχολικές μονάδες είναι πάνω από 20 χλμ. και δεν έχουν δεχτεί τη μεταφορά το ΚΤΕΛ και ο αντίστοιχος Δήμος.
Τέλος, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καταταργήθηκαν 38 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, καθώς τροποποιήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη