Με νεανική σύνθεση και 16άδα για το κύπελλο σήμερα η Καλαμάτα

Με νεανική σύνθεση και 16άδα για το κύπελλο σήμερα η Καλαμάτα

«Θα παίξουμε για τη νίκη φυσικά και πιστεύω ότι τα παιδιά που θα αγωνιστούν μπορούν να την πετύχουν, αλλά το κύπελλο δεν είναι ο στόχος μας. Ακόμα κι αν η ομάδα ήταν 100% πλήρης αυτά τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να παίξουν για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν». Με αυτά τα λόγια προσδιορίζει το πώς βλέπει το σημερινό ημιτελικό του κυπέλλου με την Πύλο, ο προπονητής της Καλαμάτας, Λεωνίδας Μπίλης, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του μόλις 16 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα τους εξής: Παλιούρα, Γκαρμοίρη, Κακαλή, Λίπι, Λένγκα, Κολημήτρα, Οδεμισιώτη, Γαλανόπουλο, Νινιό, Νικολόπουλο, Ρήγα, Κουντάνη, Αγγελόπουλο, Κερμενίδη, Γιακουμή και Αθανασόπουλο. Ο τελευταίος αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν προκύψει μεγάλη ανάγκη, ενώ για ανάλογους λόγους έχουν τεθεί νοκ άουτ οι Καλαγκάνης (έχει 4 ράμματα στο φρύδι από το ματς με τη Βάρδα), Τσιμικλής, Δούμουρας και ο Παναγιωτόπουλος που θα υποβληθεί σε μικροεπέμβαση τις επόμενες ημέρες. Επίσης, ο Τορεζάνι έχει άδεια για να πάει στην πατρίδα του, την Αργεντινή, ενώ παρελθόν και τυπικά αποτελεί από χθες ο Άρις Θωμάς.
Ο σημερινός αγώνας κυπέλλου είναι και η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Καλαμάτας για το 2015 και στη συνέχεια ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ θα πάρουν εορταστική άδεια μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου και την επομένη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, μαζί πιθανότατα με τις πρώτες μετεγγραφικές προσθήκες, για να ξεκινήσει το ξαναχτίσιμο της ομάδας που μικρή σχέση θα έχει με την υπάρχουσα και στόχο φυσικά την παραμονή στη Γ’ Εθνική.
 
Πρόστιμο 2.250 ευρώ για το ματς με Παναρκαδικό 
Αρκετά πίσω είναι οι υποθέσεις που έχει εκδικάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, έτσι που χθες εξέδωσε την απόφασή της για τον αγώνα της Καλαμάτας με τον Παναρκαδικό που είχε διεξαχθεί πριν από ένα μήνα, στις 22 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτή και για κάποια μπουκάλια που είχαν πετάξει οι φίλαθλοι εντός αγωνιστικού χώρου η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας καλείται να πληρώσει 2.250 ευρώ.
Κι αν αυτό το πρόστιμο ακούγεται …τσουχτερό, όλοι περιμένουν με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία τις αποφάσεις για την αναμέτρηση με τη Σπάρτη, για την οποία επίσης έχει παραπεμφθεί η ομάδα της Καλαμάτα και μάλιστα για εκτεταμένα επεισόδια, με πετροπόλεμο ανάμεσα στους φιλάθλους και επανειλημμένες ρίψεις αντικειμένων. Θεωρείται βέβαια και η τιμωρία έδρας, ενώ και το πρόστιμο θα αυξημένο, λόγω υποτροπής.
-Μια αγωνιστική χωρίς θεατές (στο ματς με τον Βύζα Μεγάρων) και πρόστιμο 3.250 ευρώ επιβλήθηκε στον Παναργειακό για τα όσα έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος της 6ης Δεκεμβρίου και την αναμέτρηση με τον Παναρκαδικό.
Χ.Ε.