Π. Νίκας: Εντολή για αυστηρή επίβλεψη σε κάθε στάδιο του έργου
Σε ένα από τα μείζονα θέματα λειτουργίας του Δήμου Καλαμάτας αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε: «Επειδή γίνονται πολλές αναφορές από τη Δημοτική Αρχή στις μεγάλες εκπτώσεις που εξασφαλίζονται στις δημοπρασίες δημοτικών έργων, με εξοικονόμηση σημαντικών ποσών, ικανών για κατασκευή και άλλων έργων, αυξάνοντας το αντικείμενο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν έχει προβληματισθεί ως προς την ποιότητα των εκτελεσμένων έργων.
Συγκεκριμένα, δια της παρούσης ερωτάται για τις ασφαλτοστρώσεις που καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό του τεχνικού προγράμματος, τι ελέγχους έχει πραγματοποιήσει και τα αποτελέσματα αυτών ως προς την ποσοτική και την ποιοτική παραλαβή αυτών”.
Απαντώντας ο δήμαρχος Π. Νίκας τόνισε ότι στο Δήμο Καλαμάτας εκτελούνται έργα «μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δημοτικών πόρων ή ΣΑΤΑ. Για τα πρώτα ο έλεγχος ανήκει σε άλλους φορείς, ενώ για τα δεύτερα στόχος μας είναι να μη δίνονται μεγάλες εκπτώσεις, ώστε να υπάρχει και ποιοτική εκτέλεση. Η ανεργία, όμως, που έχει “χτυπήσει” και τον κλάδο των εργοληπτών δημοσίων έργων οδηγεί αναπόφευκτα στις μεγάλες εκπτώσεις.
Οι εντολές που δίνονται από τη Δημοτική Αρχή είναι αυστηρές και απόλυτα σαφείς: Η επίβλεψη από την πλευρά μας πρέπει να είναι αυστηρή. Ειδικότερα, για το έργο των ασφαλτοστρώσεων, εκπτώσεις ύψους 50% δημιουργούν προβλήματα, γι’ αυτό και προσωπικά εφιστώ την προσοχή στους επιβλέποντες της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο έλεγχος να είναι αυστηρός».
Α.Π.
Οι μεγάλες εκπτώσεις… τρώνε την ποιότητα στα έργα του Δήμου Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
Καλαμάτα – ΟΦΗ 4 -3: Απίστευτη ματσάρα με ασταμάτητη Μαύρη Θύελλα
Έκθεση Καρδαμύλης: «Επιτέλους Ουρανός» με τη «ματιά» τριών καλλιτεχνών που συμμετέχουν
«Διαγράφεται» το 50% της αύξησης στο πετρέλαιο θέρμανσης με τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων
Για θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στον ΟΦΗ σήμερα η Καλαμάτα στη Νίκαια
Ο Μιλτιάδης υποδέχεται τον Πανθυρεατικό – Ο Πανθουριακός στην Αμαλιάδα – Στο Λουτράκι ο Τέλος Άγρας
Γαλλία: 800.000 πολίτες στην κινητοποίηση κατά του «υψηλού κόστους ζωής»
Νίκες για την Καλαμάτα ’80 και τους Τούρκους στην πρεμιέρα του Βαλκανικού Κυπέλλου
Όταν η πίεση της καθημερινότητας γίνεται θυμός, κι ο θυμός, βία
Τοπικά 18.10.2026, 13:59
Ένας απινιδωτής από μόνος του δε σώζει
Τοπικά 18.10.2026, 09:30
Ας είναι τα λιγότερα
Φόρτωση…



