Παρέμβαση στην πλατεία Υπαπαντής

Παρέμβαση στην πλατεία Υπαπαντής

Για την πλατεία Υπαπαντής έχει εκπονηθεί, ως γνωστό, μελέτη ανάπλασης, με την οποία θα ολοκληρωθεί και η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου. Μέχρι τότε, για λόγους ευταξίας και εξυπηρέτησης των προσκυνητών θα αποκλεισθεί η είσοδος των οχημάτων στη δυτική πλευρά του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, με την κατασκευή παρτεριών και τη διενέργεια φυτεύσεων.
Το έργο θα γίνει σε συμφωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και θα είναι έτοιμο πριν τον εορτασμό της Υπαπαντής.
Επιπρόσθετα, μετά τις γιορτές αναμένεται να λειτουργήσει το 11ο Νηπιαγωγείο στις νέες του εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου, αφού στις γιορτές τοποθετηθούν και οι χώροι υγιεινής.
Επίσης, μετά τις γιορτές θα δοθεί σε χρήση και ο αύλειος χώρος του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Χίου, στον οποίο εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης.
Τέλος, μετά την απόφαση διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για έργα αντιπλημμύρισης, την οποίαν επέδωσε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γ. Δέδες, θα εισαχθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ως θέμα της ημερήσιας διάταξης η αποδοχή της χρηματοδότησης.
Επίσης, θα συζητηθεί και η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΚ, που θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου αντιπλημμύρισης από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα, καθώς έχει εκπονήσει και τις σχετικές μελέτες.
Α.Π.