Παραμένει διοικητής νοσοκομείου ο Γ. Μπέζος, αναμένεται τοποθέτηση

Παραμένει διοικητής νοσοκομείου ο Γ. Μπέζος, αναμένεται τοποθέτηση

Στην αντικατάσταση της πλειονότητας των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα ονόματα των διοικητών καθώς η αξιολόγηση συνεχίζεται, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζος, είναι ανάμεσα στους οκτώ διοικητές που παραμένουν στη θέση τους. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ή θα μετακινηθεί.
Η πενταμελής επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε αρνητικά για τις περισσότερες περιπτώσεις, τόσο των διοικητών όσο και των αναπληρωτών διοικητών.  Συγκεκριμένα, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους. Σημειώνεται ότι 9 διοικητές και αν. διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.