Πλούσιες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά!

Πλούσιες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά!

Ξεκίνησαν προχθες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά και το πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν ο δήμος με συλλογικούς φορείς και σχολεία της πόλης είναι πλούσιο και άκρως εορταστικό! Χθες το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος σκόρπισε χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην κεντρική πλατεία. Ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, face painting, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους και τους προετοίμασαν για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου η οποία έγινε λίγο αργότερα υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων και της χορωδίας του Γυμνασίου Φιλιατρών. Μετά τη φωταγώγηση, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων και του Μορφωτικού Συλλόγου «ΠΥΡΣΟΣ» χόρεψαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα Φιλιατρά έχει ως εξής:
19/12 Σάββατο από τις 9.30 το πρωί – Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο ΒΑΖΑΑR  για τα Παιδικά Χωριά SOS.
19/12 Σάββατο, ώρα 4.00 μ.μ. – Τα σχολεία της πόλης μας στολίζουν τα δένδρα τους με τις πιο πρωτότυπες ιδέες και τα φωταγωγούν στην πλατεία του Δημαρχείου.
20/12  Κυριακή,  11.00 έως 8.00 μ.μ. – Ο Δήμος & Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων με τη βοήθεια σας στολίζει το «δένδρο της αλληλεγγύης» με βρεφικό γάλα, γάλα εβαπορέ και παιδικές τροφές για τους Γιατρούς του κόσμου. 20 Κυριακή & 21/12 Δευτέρα, ώρα 5.30 έως 8.30 μ.μ. – Το 1ο Δημοτικό Σχολείο κατασκευάζει Χριστουγεννιάτικα στολίδια  και κηροπήγια.
20/12 Κυριακή, ώρα 8.00 μ.μ. – Ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  παρουσιάζει το ημερολόγιο του για το 2016, με θέμα ”ένα μικρό φιλιατρινό άλμπμουμ” με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την πόλη μας, με ζωντανή μουσική, στο Καφενείο του κ. Προνοϊτη, στον Πεζόδρομο.
22/12 Δευτέρα, ώρα 11.00 π.μ. – Ο Δήμος Τριφυλίας και το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης Φιλιατρών γιορτάζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. με  Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Θα τραγουδήσει η χορωδία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ,υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής του Δήμου. Η Κοινωφελής Επιχείρηση θα χαρίσει δώρα αγάπης σε χάρτινες σακούλες, που με ακόμη περισσότερη αγάπη φιλοτέχνησαν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας.
22 Τρίτη & 23/12 Τετάρτη – Κατασκευές από ζυμάρι από το Λύκειο Φιλιατρών.
23 Τετάρτη & 27/12 Κυριακή, από ώρα 5.00 έως 8.30 μ.μ. – Χριστουγεννιάτικα στολίδια και γράμματα στον Άγιο Βασίλη από το  2ο Δημοτικό Σχολείο.
27/12 Κυριακή, ώρα 12.00 μ.μ. – Το 3ο Δημοτικό Σχολείο δημιουργεί διάφορες κατασκευές και Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
28/12 Δευτέρα, ώρα 5.30 μ.μ. – Παραδοσιακά Κάλαντα από την Ορχήστρα & Χορωδία Νέων του Βαρθολομιού Ηλείας με παραδοσιακά όργανα στην αγορά  και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργεί στην Κεντρική Πλατεία και θα φιλοξενεί δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τριφυλίας, η Δ.Κ. Φιλιατρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Όμιλος Δράσεων & Πολιτισμού, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και οι μαθητές των Σχολείων της πόλης, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός Σύλλογος «ΠΥΡΣΟΣ», σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους και σας εύχονται Χρόνια Πολλά!