Συμμετοχή και από την Καλαμάτα στη διακρατική συνάντηση των καθηγητών έξι χωρών στην Πάφο

Συμμετοχή και από την Καλαμάτα στη διακρατική συνάντηση των καθηγητών έξι χωρών στην Πάφο

Από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε στην Πάφο η δεύτερη διακρατική συνάντηση των καθηγητών των έξι χωρών (Γαλλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ «Partageons nos valeurs dans l’effort».
Στην εν λόγω συνάντηση οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Σκλήκα Ουρανία, συντονίστρια του προγράμματος και Θεμιστοκλής Νταβέας, υποδιευθυντής, είχαν την ευκαιρία μαζί με τους καθηγητές των άλλων χωρών να επιμορφωθούν πάνω στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, να ανακαλύψουν τρόπους συνεργασίας μέσω συνεργατικών ιστότοπων, να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» και τα τμήματά του και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους, τόσο στον τομέα των σπουδών όσο και στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ειδικότερα, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πολεμίου ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της παγκύπριας έρευνας για τις ΤΠΕ από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κακογιάννη-Δόα. Έκαναν χρήση του λογισμικού ActivInspire με την καθοδήγηση της κας Ξερού. Για το επικίνδυνο internet (Cyberethics) μίλησε η κα Χαραλάμπους. Στο χώρο του πανεπιστημίου «Νεάπολις» ενημερώθηκαν για το Πανεπιστήμιο από την κα Παπαδήμα και παρακολούθησαν σεμινάρια από τους κ.κ. Χαραλάμπους (edmodo, googledocuments, survey master), Βελισσαρίου (europass) και Λεκκό (eTwinning).
Ο κύκλος των σεμιναρίων έκλεισε στο χώρο του σχολείου, με ομιλητές τον κ. Χαραλάμπους, ο οποίος παρουσίασε τη ζωντανή ροή στο Youtube, τον τρόπο δημιουργίας ιστοσελίδας και το Open Education Europa, και την κα Ζαβρού, η οποία παρουσίασε τα Eures, EuropeDirect και Youth Portal.
Τέλος, οι μαθητές του Λυκείου Πολεμίου της Κύπρου παρουσίασαν την ιστοσελίδα που δημιούργησαν, η οποία θα φιλοξενήσει τα αποτελέσματα των δράσεων του προγράμματος.