Τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά τις προχθεσινές εκλογές για νέο πρόεδρο στη ΝΔ

Τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά  τις προχθεσινές εκλογές για νέο πρόεδρο στη ΝΔ

Με το θέμα της εκλογής νέου προέδρου στη Ν.Δ. να μένει «ανοιχτό» για τις 10 Γενάρη, οι προχθεσινές εκλογές, τόσο πανελλαδικά όσο και επιμέρους ανά Περιφέρεια και Δήμο, έχουν τη δική τους σημασία.
Το στοίχημα της Ν.Δ., για μαζική συμμετοχή, πανελλαδικά, επετεύχθη και με το παραπάνω, ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.
Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε και στη Μεσσηνία, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να «μετρηθεί» με την προηγούμενη, το 2009, καθώς τότε υποψήφιος πρόεδρος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και στο νομό η συμμετοχή στις κάλπες ήταν παλλαϊκή, φτάνοντας τους 33.729 ψηφίσαντες.
Σημασία και αξία, για τους πολιτικούς αναλυτές, αλλά και για τους πολίτες, έχουν και τα επιμέρους, ανά Δήμο, αποτελέσματα στις προχθεσινές εκλογές, όπως, για παράδειγμα, στο Δήμο Τριφυλίας.
Μετά τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από την ετυμηγορία 1.523 πολιτών που επαναβεβαίωσαν την ιδιότητα του μέλους ή εγγράφηκαν για πρώτη φορά μέλη στη Ν.Δ., τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Βεβαίως, τίποτα δε θα είναι το ίδιο και μετά τις 10 Γενάρη, οπότε και θα εκλεγεί, στο β’ γύρο, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., όμως η εκλογική συμπεριφορά, επιλογή και εμπιστοσύνη των Τριφυλίων στις προχθεσινές εκλογές, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.
Αυτό το ξέρουν ή, τουλάχιστον, όφειλαν να το γνωρίζουν και εάν όχι, έστω να το μάθουν, όσοι διαδραμάτιζαν ή διαδραματίζουν ρόλο κομματικού παράγοντα και, πρωτίστως, όσοι φέρουν θεσμική ιδιότητα στην αυτοδιοίκηση και ήταν ή είναι μέλη του κόμματος της Ν.Δ.
Στην Τριφυλία, λοιπόν, πρώτος και με διπλάσια ποσοστά από το δεύτερο ήρθε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έλαβε 667 ψήφους έναντι 393 του Απόστολου Τζιτζικώστα και 214 που έλαβαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο Κοπανάκι ψήφισαν 183 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 78, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 27, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 52 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 20.
Στο Καλό Νερό ψήφισαν 126 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 39, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 17, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 50 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 20.
Στην Κυπαρισσία ψήφισαν 538 και ο Βαγγέλης Μειμαράκης έλαβε 230, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 88, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 139 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 77.
Στα Φιλιατρά ψήφισαν 257 και ο Βαγγέλης Μειμαράκης έλαβε 97, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 49, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 74 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 36.
Στους Γαργαλιάνους ψήφισαν 419 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 223, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 60, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 78 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 60.