Το ΕΚΑΒ λειτουργεί πλέον μέσα στην Καλαμάτα

Το ΕΚΑΒ λειτουργεί  πλέον μέσα στην Καλαμάτα

Αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων για τη μεταφορά στο Ανατολικό Κέντρο   
Το ΕΚΑΒ λειτουργεί στην Καλαμάτα με έδρα του το Ανατολικό Κέντρο, σε οικίσκο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, αφού προέβη σε εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου.
Ο οικίσκος είχε παραδοθεί ήδη από την Πέμπτη 11 Ιουνίου στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και από χθες λειτουργεί εκεί το παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
Ο Δήμος Καλαμάτας, βοηθώντας έμπρακτα το ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα, βοηθεί τους πολίτες, καθώς το ασθενοφόρο δε θα χρειάζεται πλέον ένα τέταρτο για να μπει στην Καλαμάτα, αλλά θα βρίσκεται μέσα στην πόλη και θα επεμβαίνει ταχύτερα.
Επίσης, η μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο, με 50 υπαλλήλους, αναβαθμίζει την περιοχή αυτή, όπως είχε αναφέρει ο δήμαρχος παλιότερα σε δηλώσεις του.
Από την άλλη πλευρά, σε προηγούμενο ρεπορτάζ του “Θ” είχαν καταγραφεί έντονες αντιδράσεις για την εν λόγω μεταφορά από τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ.  
Σύμφωνα με δηλώσεις τους, «η απόφαση αυτή μας έχει προβληματίσει αρκετά. Πώς είναι δυνατόν να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, να ξεκινήσουμε έγκαιρα από τη βάση μας, όταν γνωρίζουμε ότι δίπλα μας είναι παιδιά που παίζουν και μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί κάποιο ατύχημα; Έπειτα, η ταχύτητα αλλά και η σειρήνα, σε μια μονάδα που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, θα προκαλέσουν προβλήματα και στους περίοικους. Είναι δυνατό μέσα στο βράδυ να πετάγεται ο άλλος από το κρεβάτι του, επειδή εμείς θα έχουμε κληθεί για κάποιο συμβάν;
Ως εναλλακτική λύση για ταχύτερη πρόσβαση στην Καλαμάτα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας υποσταθμός στην πόλη και σε χώρο που δε θα δημιουργεί πρόβλημα.
Έπειτα σκεφθείτε ένα ασθενοφόρο να ξεκινά από το Ανατολικό Κέντρο για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να παραλάβει κάποιον ασθενή και να τον πάει σπίτι του και στη μέση της διαδρομής να δέχεται κλήση για άμεση παρέμβαση σε κάποιο περιστατικό.
Η διαχείριση της καθημερινότητας γινόταν πολύ καλύτερα όταν βρισκόμαστε στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι ο σταθμός του Ανατολικού Κέντρου μάς συμφέρει οικονομικά, αφού η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουμε για να πάμε στη δουλειά μας είναι πολύ μικρότερη».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη