Αισιόδοξη η ΤΕΡΝΑ για υπογραφές στο τέλος Ιανουαρίου για τη διαχείρηση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Αισιόδοξη η ΤΕΡΝΑ για υπογραφές  στο τέλος Ιανουαρίου για τη διαχείρηση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Γιάνννης Τσιρώνης: «Γίνεται αναδιαπραγμάτευση με καλή πρόθεση»

Το «καυτό» θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής «Διάλογοι» στην Τηλεόραση BEST.
To ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, οι εξελίξεις, οι αντιδράσεις, οι σχεδιασμοί, αλλά και τα πρόστιμα, απασχόλησαν τη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντ. Νικολάκου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ν. Πατσαρίνος και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Γόντικας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε, ωστόσο, και η παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος μιλώντας στον Θ. Κανελλόπουλο υπογράμμισε ότι «γίνεται αναδιαπραγμάτευση», εστίασε στο σχεδιασμό που ο ίδιος προωθεί και σύντομα μπορεί να δώσει αποτέλεσμα, ενώ κρίσιμη θα είναι και η συνεργασία με τους Δήμους.
Ο κ. Τσιρώνης είπε ότι χρήματα για την υλοποίηση του σχεδίου του υπάρχουν, ενώ σε ό,τι αφορά το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, «γίνεται μια επανεξέταση του σχεδίου με καλή πρόθεση». Υπήρξε, ωστόσο, αναφορά στο χρόνο της σύμβασης, στην τιμή, στα σημεία που έχουν επιλεγεί, αλλά και στις εγγυημένες ποσότητες, θέματα, σύμφωνα με τον υπουργό, που είναι στο τραπέζι της συζήτησης.
Παρέμβαση με αναφορά στις εξελίξεις επί του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και των όσων αναμένονται το επόμενο διάστημα, έγινε και από το διευθυντή της ΤΕΡΝΑ, Γ. Αγραφιώτη.
Τα όσα, μάλιστα, ο κ. Αγραφιώτης ανέφερε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και ήδη έχουν υπάρξει αρκετές συναντήσεις με τον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη, όπου και έχουν τεθεί όλα τα ζητήματα της σύμβασης. Η συζήτηση γίνεται με κοινή θέση στο πλαίσιο του διαγωνισμού, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Αγραφιώτης, δεν υπάρχει πρόθεση ανατροπής του.
Υπάρχουν, σύμφωνα με το διευθυντή της ΤΕΡΝΑ, σημεία που μπορούν να δεχθούν βελτίωση, ενώ προσπάθεια όλων των πλευρών είναι να έχει δοθεί ένα τέλος με την υπογραφή του ΣΔΙΤ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, κι αφού έχει περάσει από την επιτροπή μεγάλων έργων.
Α.Π.