Απομακρύνεται μέχρι τέλος του μήνα το σαπιοκάραβο από το λιμάνι Κυπαρισσίας

Απομακρύνεται μέχρι τέλος του μήνα το σαπιοκάραβο από το λιμάνι Κυπαρισσίας

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει απομακρυνθεί το σαπιοκάραβο που είναι δεμένο στο λιμάνι Κυπαρισσίας από τις 18 Απριλίου 2014 και αποτελεί εστία μόλυνσης.
Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή του διεξήχθη στις 18 Δεκεμβρίου και κατακυρώθηκε σε εταιρεία, η οποία έχει ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε σύντομα να είναι σε θέση να το απομακρύνει.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το Λιμενικό Ταμείο Ν. Μεσσηνίας, με την υπογραφή του προέδρου του, Ζαχαρία Κανελλόπουλου, αναφέρεται: «Από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Μεσσηνίας σάς ενημερώνουμε ότι το επικίνδυνο και επιβλαβές σκάφος ‘’FEDAA SAEED’’, μετά τον πλειοδοτικό διαγωνισμό της 18ης Δεκεμβρίου 2015, ο οποίος κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε., ευελπιστούμε ότι θα απομακρυνθεί από το λιμάνι της Κυπαρισσίας εντός του μηνός Ιανουαρίου 2016. Έχουν παραληφθεί οι εγκρίσεις της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και εκκρεμεί ο τελικός έλεγχος του Λιμεναρχείου».
Με την απομάκρυνση του σαπιοκάραβου θα μπει τέλος στους κινδύνους, την ασχήμια και τη βρωμιά. Έτσι, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση μπάζων και σκουπιδιών από τη χερσαία ζώνη, τον προηγούμενο μήνα, με εργολαβία που είχε δημοπρατηθεί από τις αρχές καλοκαιριού, τον ηλεκτροφωτισμό που αποκαθίσταται και το σχεδιασμό παρεμβάσεων ανάπλασης της χερσαίας ζώνης, το λιμάνι θα ομορφύνει και θα είναι φιλικό και προσβάσιμο σε πολίτες και επισκέπτες.
Όπως, άλλωστε, έχει επισημάνει μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, «το σαπιοκάραβο φεύγει, καθαρίζεται και διαμορφώνεται η χερσαία ζώνη και θα υπάρχει φωτισμός. Το λιμάνι αποκτά ανθρώπινη και προσβάσιμη όψη, και στοχεύουμε και σε άλλες παρεμβάσεις για να γίνει ακόμη πιο όμορφη η περιοχή και να αποτελεί χώρο που να χαίρεται να επισκέπτονται οι πολίτες, με καθαριότητα, φως, χρώμα και καλύτερες συνθήκες»!