Βάνδαλοι ασχημόνησαν στο ηρώο του Κοπανακίου

Βάνδαλοι ασχημόνησαν στο ηρώο του Κοπανακίου

Τη θλιβερή και ντροπιαστική για την ιστορική μνήμη εικόνα του βανδαλισμού του ηρώου στη μνήμη των υπέρ πατρίδος πεσόντων στο Κοπανάκι αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι και επισκέπτες.
Οι ιερόσυλοι είχαν γράψει με κόκκινο σπρέι πάνω στο ηρώο τις λέξεις «φασίστες», «κουφάλες», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» και είχαν κάνει σφυροδρέπανα, αστέρια και το «Α» των αναρχικών. Η τοπική κοινωνία του Κοπανακίου είναι συγκλονισμένη από το βανδαλισμό, που, δυστυχώς, έγινε για δεύτερη φορά, καθώς είχε ξανασυμβεί πριν από μερικά χρόνια.
Σε σχετικό, δε, δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας αναφέρεται: «Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2016, ανόητοι, ανιστόρητοι, προκλητικοί και βλάσφημοι βάνδαλοι ασχημόνησαν εις βάρος του ηρώου μας στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου. Πρόσβαλαν την υπέρτατη αξία του πολιτισμού μας, που είναι ο σεβασμός των νεκρών μας. Πρόσβαλαν την ιστορία μας, πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας μας. Οι θρασείς ιερόσυλοι, τα απρόσωπα φαντάσματα της νύχτας, οι επαναστάτες της πεντάρας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η ιστορία δε διαγράφεται, δεν αλλοιώνεται και δε χαλκεύεται με χρώματα και μπογιές και δεν ξαναγράφεται με ανοησίες και αυθαίρετες ερμηνείες. Ο Δήμος εκφράζει τη λύπη του και την έντονη αγανάκτησή του για τη βεβήλωση του μνημείου, όπως και κάθε μνημείου, διαμηνύοντας πως τέτοιες προκλητικές και μισαλλόδοξες ενέργειες δε διαγράφουν ούτε την ιστορία ούτε τη μνήμη του λαού. Οι Τριφύλιοι πολίτες δεν ενστερνίζονται και δεν αποδέχονται ενέργειες που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια. Η Δημοτική Αρχή με σεβασμό στην ιστορική μνήμη θα παρέμβει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του μνημείου».
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε το βανδαλισμό στο Α.Τ. Κοπανακίου, το οποίο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.