Εκλογές… χωρίς «ουρές» αυτή την Κυριακή για το νέο πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία!

Εκλογές… χωρίς «ουρές» αυτή την Κυριακή για το νέο πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία!

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διαδικασία της δεύτερης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ο πρόεδρός της, Περικλής Μαντάς.
Αφού ευχήθηκε το 2016 να είναι καλύτερο από το 2015 σε όλους τους πολίτες, ο κ. Μαντάς απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ψήφισαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου να δώσουν εκ νέου το «παρών» αύριο, οπότε η πολύμηνη δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. βαίνει στο τέλος της.
«Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερη νομιμοποίηση και δύναμη θα έχει ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί την Κυριακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περικλής Μαντάς.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι η εκλογική διαδικασία θα γίνει στα ίδια τμήματα με αυτά της πρώτης Κυριακής, πριν από 20 ημέρες, από τις 7.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ υποσχέθηκε ότι θα είναι πολύ πιο σύντομη, χωρίς «ουρές», καθώς αυτή τη φορά θα γίνει με εκλογικούς καταλόγους (όπως αυτοί διαμορφώθηκαν την πρώτη Κυριακή) και δε θα χρειάζεται να συμπληρωθεί εκ νέου αίτηση εγγραφής, καθώς και να πληρώσει κάποιος τα 3 ευρώ. Υπενθύμισε, δε, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου.
Κλείνοντας ο κ. Μαντάς ευχήθηκε να φθάσει ξανά η συμμετοχή κοντά στους 7.500 ψηφοφόρους που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή στη Μεσσηνία και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους.
Σε απάντηση ερώτησης του δημοσιογράφου Θανάση Πουλόπουλου της τηλεόρασης του ΝΕΤ, για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος, και αν το κόμμα θα είναι μνημονιακό ή αντιμνημονιακό, ο κ. Μαντάς απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια στους πολίτες και με υπεύθυνη πολιτική θα βοηθήσει τη χώρα να βρεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά, ώστε να βγει το συντομότερο από την κάθε είδους εποπτεία.
Όσον αφορά στην τριήμερη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με πάρα πολύ κόσμο και πλέον απ’ όλους του πιστώνεται η προσπάθεια που έκανε για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μεσσηνίας. 

Του Κώστα Γαζούλη