«Επιβεβλημένη η νέα χάραξη στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος»

«Επιβεβλημένη η νέα  χάραξη στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος»

Στο ίδιο μήκος κύματος Περιφέρεια και Δήμος Καλαμάτας
  
Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται εσχάτως για το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, προέβη στην εξής δήλωση:
«Επαναδιατυπώνουμε την πάγια άποψή μας ότι το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνης, όπως επίσης το τμήμα Πύλος – Μεθώνη, αποτελούν αναπτυξιακούς άξονες που ανοίγουν νέους ορίζοντες στη Μεσσηνία και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Ιδιαίτερα δε το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αποτελεί κρίσιμο άξονα που προσφέρει νέες προοπτικές σύνδεσης της Καλαμάτας με την ενδοχώρα της Μεσσηνίας. Επιμένουμε στην άποψή μας ότι για το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος θα πρέπει να υπάρξει νέα χάραξη, ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου άξονα, που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και άνεσης.
Το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να προσανατολιστεί σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε επιτέλους να αποκτήσει η Μεσσηνία το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο που απαιτείται».
Η άποψη που διατύπωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με την πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, επί του ίδιου θέματος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας είχε επισημάνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας «διαφωνεί απολύτως με την εκδοχή βελτίωσης του υπάρχοντος δικτύου, διότι απλούστατα βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει και το καταλαβαίνει καθένας που διέρχεται από την οδό αυτή, όπως είναι σήμερα. Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου σημαίνει να κληρονομήσει ο βελτιωμένος τα προβλήματα του τωρινού.
Η μοναδική λύση είναι η νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, συνδεδεμένου τεχνικο-οικονομικά με βιώσιμο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, ενός δρόμου που θα εξυπηρετεί μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, όπως είναι η δυτική πλευρά της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει σταθερά στη συγκεκριμένη άποψη, διότι εξυπηρετεί και την προοπτική ολόκληρης της Μεσσηνίας. Τώρα υπάρχει η μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου με νέα χάραξη, λόγω της μελετητικής του ωριμότητας. Η άποψη για νέες μελέτες βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου μάλλον οδηγεί το έργο στις ελληνικές καλένδες.
Ο δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για νέα χάραξη και κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, από την Καλαμάτα και τουλάχιστον μέχρι το Ριζόμυλο».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη